Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Paul Harris Fellow-díjat kapott az iskola igazgatója

A Losi negyedik éve alkalmazza sikeresen a KIP-módszert

2018. június 19. kedd

A Losonci Téri Általános iskola 2008 óta, immár tíz éve működik együtt a Rotary Club Margitsziget szervezettel. Közös munkájuk gyümölcse a Losi pedagógiai megújulása is, negyedik éve alkalmazzák sikeresen a Komplex Instrukciós Programot.

Az elmúlt évtizedben a kerületi iskola a jótékonysági klub segítségének köszönhette többek közt nyári táborait, az udvari burkolat gumitéglára cserélését, a kisebbeknek kialakított homokozót, színes téli programjait is. Négy éve pedig a Rotary Club pályázatának kedvezményezettjeként módszertani megújuláson mehettek keresztül. A Komplex Instrukciós Program (KIP) mellett kötelezték el magukat, mely lehetővé teszi az együttműködésen alapuló csoportmunka alkalmazását olyan osztályokban is, ahol a tanulók közötti tudás- és kifejezőkészségbeli különbség tág határok között mozog.

Az idén huszadik születésnapját ünneplő Rotary Club Margitsziget a közelmúltben négy iPaddel ajándékozta meg a Losonci iskolát, amelynek igazgatója, Stenczinger Csilla Paul Harris Fellow-díjban részesült a Rotarty Club Margitszigettel való sikeres munkakapcsolat tizedik évfordulója alkalmából.

A KIP módszert a Stanford University School of Education munkacsoportja fejlesztette ki Rachel A. Lotan és Elisabeth G. Cohen vezetésével. Hazánkban és a Losonci iskolában B. Nagy Éva pedagógiai szakember segítségével negyedik éve működik. A módszert sikeresen alkalmazzák alsó és felső tagozaton, napköziben, tagozat szintű projekteken is.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság, nyitókép: Losonci Téri Általános iskola

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben