Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közösségi tervezéssel valósulna meg

A Déri Miksa utca felújításával indul a Csarnok negyed rehabilitációja

2018. június 20. szerda

A Csarnok negyed főutcájává válna a Déri Miksa utca, amely felújításával megkezdődik a Népszínház utca, Auróra utca, József utca és Német utca által határolt terület rehabilitációja. A tervezésébe a környéken élőket is be kívánja vonni az önkormányzat, a koncepciótervet június 20-tól egy hónapig kiállítják a Rákóczi téri Vásárcsarnokban, ez idő alatt tehetik meg a lakosok a javaslataikat – számolt be lapunknak Sára Botond alpolgármester.

A Józsefváros Újjáépül program részeként folyamatosan zajlik a közterületek átfogó megújítása a kerületben. Hamarosan a Csarnok negyedben is megkezdődik a komplex városrehabilitáció. A képviselő-testület már döntött a városrész Népszínház utca – Auróra utca – József utca – Német utca határolta területének megújításáról, amelynek első eleme a Déri Miksa utca lesz. Az utca összeköttetést teremt a Rákóczi téri Vásárcsarnok, A nagy ho-ho-ho horgász játszótér és a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ között, ezért nagy gyalogosforgalmat bonyolít. 

Sára Botond lapunknak elmondta, hogy a tervek szerint forgalomcsillapítással nagyobb tér jutna a gyalogosoknak, az utca új térburkolattal, fásítással kellemes közösségi térré, s egyben a negyed főutcájává válna. Az alpolgármester hozzátette: Józsefvárosban már bevált módszer a közösségi tervezés – példa erre a Teleki tér, a Mátyás tér megújítása –, ezért a Déri Miksa utca rehabilitációjába is szeretnék bevonni a környéken élőket, hogy egy élhető és a helyi igényekhez igazodó új közösségi teret tudjanak kialakítani. „Bízom benne, hogy minél többen eljuttatják hozzánk észrevételeiket, és közös munkával folytatódhat Józsefváros újjáépülése” – hangsúlyozta. 

A koncepciótervet június 20-tól lehet megtekinteni a Rákóczi téri Vásárcsarnok területén, a véleményeket, és a javaslatokat július 20-ig várja az önkormányzat, amelyeket a helyszínen megtalálható nyomtatvány kitöltésével a kihelyezett gyűjtőládában adhatnak le a környéken élő lakosok, valamint a derimiksa@jozsefvaros.hu e-mail címre is elküldhetik.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben