Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Csaknem kétezer program országszerte

Józsefvárosi helyszínek a Múzeumok éjszakáján

2018. június 21. csütörtök

Országszerte mintegy 400 intézmény csaknem kétezer programmal várja a közönséget június 23-án, a 16. Múzeumok éjszakáján. Budapesten belül, így Józsefvárosban is számos izgalmas lehetőség közül választhatunk ezen a különleges szombati napon.

A fővárosban idén is egységes karszalaggal lehet minden helyszínt és programot látogatni. A karszalagokkal ingyenesen használhatóak a BKK hét útvonalon közlekedő múzeumi körjáratai. Budapesten mintegy 130 múzeum, kiállítótér csatlakozott a programsorozathoz, kerületünkben pedig kilenc helyszínre látogathatunk el a Múzeumok éjszakáján.

A Magyar Nemzeti Múzeumban az Ember – korhatárok nélkül című program az elmúlt évezredek történetéből válogat, személyiségeket és az őket körülvevő családot emeli ki, vagy pont annak hiányát. A Füvészkertben kézműves foglalkozással, vezetett sétákkal, növénysimogatóval várják a látogatókat. A Fiumei úti sírkertben tematikus sétákat, pódiumbeszélgetést, koncertet szerveznek, míg a Kegyeleti Múzeum a Múzeumok Éjszakáján nyílik újra egy állandó jellegű és egy időszaki kiállítással.

Az ELTE BTK Trefort-kertben szintén tematikus sétákat, különleges fotózást, gyermekprogramokat kínálnak a látogatóknak, a Magyar Természettudományi Múzeumban kreatív foglalkozás, filmvetítés, előadások lesznek terítéken. A Rádió- és Televíziótörténeti Muzeális Kiállítóhely interaktív tárlattal jelentkezik, az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeumban színházi előadások, rendhagyó irodalomóra várja a belépőket. A Rendőrmúzeumban bemutatkoznak a rendőrségi járművek, de lesz ügyességi verseny gyermekek részére és egyéb bűnmegelőzési foglalkozások is. Az Art Brut Galériában alkotóműhely és tárlatvezetés lesz.

A Múzeumok éjszakája az év legnagyobb kulturális eseménye, tavaly mintegy 400 ezer belépést regisztráltak ¬– emelte ki Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár a program beharangozó sajtótájékoztatóján. Az idén 16. alkalommal megrendezett eseménysorozat kiemelt témája a családok évéhez kapcsolódva az Ami összeköt: család és kultúra mottót viseli. A rendezvény fővárosa 2018-ban Pécs, szóvivője Oláh Gergő zenész, énekes.

A programokról részletes információ a www.muzej.hu internetes oldalon található, valamint ingyenesen letölthető okostelefonos alkalmazás is segíti a programválasztást. A budapesti belépőjegy-karszalagok megvásárolhatók a programban résztvevő fővárosi múzeumokban és helyszíneken, a BKK jegypénztáraiban, valamint a jegymester.hu weboldalon.

Fotó: Józsefváros újság/archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben