Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Megasztárok köszöntötték a kerületet 234. születésnapján

Józsefvárosi Napok idén is (+ fotók)

2011. szeptember 13. kedd

Harmadszor rendezte meg a Bárka Színház és az Orczy Park a Józsefvárosi napokat. Szeptember közepén 234. születésnapját ünnepelte a kerület, így három napon át zenei és szórakoztató családi programokkal várták az ünnepelni vágyókat. A szervezők igyekeztek feledhetetlenné tenni ezt az összművészeti fesztivált, amelynek az a célja, hogy jobban megismertessék az emberekkel ezerarcú kerületünket.

A programok megnyitóján Kocsis Máté felhívta a figyelmet arra, hogy fontos a mindennapok taposómalmából kilépnünk, hogy a kultúra, a sport és a zene segítségével összekovácsoljuk Józsefváros közösségét. A polgármester emlékeztetett arra is, hogy rengeteg értékünk és kulturális örökségünk van, amiket óvnunk, védenünk kell. Viszont ha a kerület lakói nem érzik magukat idetartozónak, ez nem fog megtörténni. Beszéde végén ezért megköszönte a szervezőknek, hogy „civilizációs csecsebecsék” helyett valódi kulturális értékeket közvetítenek a Józsefvárosi Napok keretében is.

A megnyitó ezt követően különleges zenei programmal folytatódott, a Fekete-Kovács Kvintett és az RTQ Vonósnégyesnek köszönhetően. Koncertjükön két zenei műfaj találkozásának lehettünk sem és fültani, a dzsezz és a klasszikus vonósnégyesek világába nyerhettünk nem is akármilyen bepillantást. Ritkán hallani koloratúr szoprán áriákat dszezzkísérettel, vagy könnyebb darabokat vonósnégyes által feldolgozva. Az élmény felejthetetlen volt, de a megnyitó napjának zenei kínálata nem állt meg a péntek esti Bárka Színházban tartott műsornál. A koncertet követően az Orczy Nagyszínpadán a dzsezz-fonalat vitte tovább Török Ádám és Józsefváros egyik díszpolgárának, Tátrai Tibornak új formációja is.

A hétvégén utcaszínház, ízek utcája, kézműves kirakodóvásár, komolyzenei koncertek, világzene és számtalan kulturális csemege várta az idelátogatókat. A Sziluett Műhely különleges társasjátékokkal, kézműves foglalkozásokkal, Bartha Tóni Bábszínházzal, Halász Judit Csiribiri-előadásával, a Bárka Színház pedig „Meseladikkal” várta kicsiket és gyermekkel érkező családokat. A legnagyobb sikert azonban vitathatatlanul a Megasztárok szombat esti nagykoncertje aratta. A televíziós tehetségkutatóból ismert énekesek fergeteges bulit varázsoltak, Kállay-Saunders András és Tolvai Renáta léptek színpadra először, és rögtön felpezsdítették a hangulatot kiváló előadásukkal. De a legnagyobb rajongó tábora mégiscsak Kökény Attilának és Tóth Verának volt, az ő koncertjükre legalább 2500 ember volt kíváncsi. A Megasztárok egyenként 40 perces műsort adtak, és fellépés alatt és után is autogramot osztottak, illetve örömmel fotózkodtak a rajongókkal.

A három nap alatt többezren megfordultak az Orczy parkban, hogy megünnepeljék az 1777 óta létező kerületünk fennállásának újabb esztendejét: Isten éltesse Józsefvárost még legalább újabb 234 évig.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben