Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Forgalmi változások a közlekedésben

Villamospótlás az 1-es vonal dél-pesti szakaszán

2018. július 03. kedd

Július 7-től az 1-es villamosok helyett pótlóbuszok közlekednek a vonal déli szakaszán. Szombattól július 27-ig az 1-es villamos Óbuda felől a Puskás Ferenc Stadionig, Kelenföld felől pedig a Közvágóhídig közlekedik vágányfelújítási munkák miatt. Július 28-tól a nyári szünet végéig Óbuda felől már hosszabb szakaszon, egészen a Népligetig járnak majd a villamosok. A kimaradó szakaszon pótlóbusszal lehet utazni.

A Budapesti Közlekedési Központ keddi közleménye szerint az 1-es villamosvonal felújításának idején a Mester utca és Népliget közötti szakaszon csak a megállóhelyeket korszerűsítették, de mostanra a pályafelújítás is elengedhetetlenné vált. Kicserélik a korrodált, hullámosodott síneket, felújítják a földműveket, a sínek alátámasztására szolgáló zúzottkőágyazatot, valamint a vonalszakaszon található útátjárók útburkolatát.

Július 7-től 27-ig a villamosok Óbudáról a Puskás Ferenc Stadionig, Újbudáról pedig a Közvágóhídig közlekednek, majd július 28-tól a nyári szünet végéig a szerelvények a Népligetig járnak Óbuda felől. A kimaradó szakaszon az 1-es pótlóbusszal lehet utazni, de az Infopark jobb kiszolgálásáért meghosszabbítják a 153-as busz útvonalát a Népligetig. A Dél-Budán utazóknak érdemes az M4-es metrót igénybe venni, amely a korlátozás ideje alatt a szokásosnál sűrűbben közlekedik majd. A gépkocsival közlekedők a felújítás ideje alatt sávlezárásokra és kanyarodási tilalmakra számíthatnak a Könyves Kálmán körúton. 

Részletes információk a BKK honlapján olvashatók.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben