Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Folytatódik a „Ne nézzük el” drogprevenciós programsorozat

A rendőrkapitányságra látogattak a kesztyűgyári táborozók

2018. július 05. csütörtök

Mintegy százhúsz kesztyűgyári nyári táborozó gyermek látogatott el a józsefvárosi rendőrkapitányságra szerda délelőtt azzal a céllal, hogy megismerkedjenek a rendőrökkel és feladataikkal. Az izgalmas program a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) Közbiztonsági Munkacsoportja és a Kesztyűgyár Közösségi Ház együttműködésében valósult meg.

A gyerekek kisebb csoportokban látogatták meg a Víg utcai kapitányságot, ahol Tolnay Krisztina főtörzszászlós és Füredi Kitti őrmester fogadta őket. Füredi Kitti egy interaktív előadást tartott a rendőrök munkájáról.

Szóba került, hogy közúti sebességmérésre azért van szükség, hogy kiszűrjék a szabálytalanul közlekedőket, ezzel csökkentve a balesetek kockázatát, valamint beszélt a biztonsági öv használatának szükségességéről is.

Majd játék következett. A gyerekek megkeresték az eldugott játék személyazonosító igazolványokat és két bátor jelentkező rendőrnek kiadva magát eljátszott egy igazoltatást. A fiúk illedelmesen elkérték az igazolványokat és a rendszerben megnézték, hogy az adott személy körözés alatt van-e. A táborozók nagyon élvezték az interaktív szituációt.

A legizgalmasabb rész pedig csak ezután következett: megnézhették a térfigyelő központot, ahol mindenki felismerte az iskoláját, a lakóhelyét vagy a Mátyás téri közösségi házat. A program az udvaron ért véget, ahol a gyerekek beülhettek egy rendőrségi járműbe is.

„A mai napon a táborozók megismerhették a rendőrséget és a rendőrök munkáját, de ami a legfontosabb: tudatosítani szeretnénk, hogy a rendőr az ő érdekükben cselekszik, bízzanak és merjenek segítséget kérni, ha bajba kerülnek” – hangsúlyozta Tolnay Krisztina főtörzszászlós. 

Varga Zita, a Kesztyűgyár Közösségi Ház gyerekprogramjainak szakmai vezetője lapunknak elmondta: már harmadik éve működik együtt a Kesztyűgyárral a JKEF Közbiztonsági Munkacsoportja, akik minden évben „Ne nézzük el” címmel programokat szerveznek a náluk táborozó gyermekeknek, amelyek során nagy hangsúlyt fektetnek a prevencióra, illetve a közbiztonságra.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben