Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Forgalmi változások

Vasárnaptól újra jár az 1-es villamos a Népliget és a Puskás Ferenc Stadion között

2018. július 19. csütörtök

Vasárnaptól újra közlekedik az 1-es villamos a Népliget és a Puskás Ferenc Stadion között, viszont a felújítás második ütemében, várhatóan a nyári iskolai szünet végéig Óbuda felől a Népligetig, Kelenföld felől pedig a Közvágóhídig jár – tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A tervezett július 27. helyett korábban készült el a 1-es villamos vonalán a vágányfelújítás július 7-én megkezdett első szakasza, ezért a vártnál korábban, vasárnaptól kezdődik a második ütem.

Ebben az időszakban a villamosok által nem érintett Közvágóhíd és Népliget közötti szakaszon autóbuszokkal lehet utazni. A kényszerű átszállás elkerüléséért a 103-as autóbusz 103V jelzéssel Kelenföld vasútállomás és a Népliget között meghosszabbított útvonalon közlekedik, a Népliget és az Infopark között pedig 153V jelzéssel indul ideiglenes buszjárat. Emellett a 153-as továbbra is meghosszabbított útvonalon, a Népligetig jár.

A buszokra a Népligetnél a jelenlegi pótlóbusz-megállóban, a Közvágóhídnál pedig a Rákóczi hídon, a villamos-megállóhely peronja melletti buszmegállókban lehet felszállni.

Menetrendi változások

Az 51A villamos augusztus végéig továbbra is módosított útvonalon, az 51-es villamos vonalán a Mester utca és Ferenc körút, valamint a Koppány utca között közlekedik. Várhatóan augusztus 10-ig az M3-as metrópótló busz módosított útvonala is megmarad, a Kőbánya-Kispest felé tartó metrópótló buszokra a Nagyvárad tér és Népliget megállóhelyen, az éjszakai buszok megállóiban lehet felszállni. A belváros felé tartó metrópótló buszok útvonala továbbra sem változik. A BKK továbbra is javasolja a megszokottnál sűrűbben közlekedő M3-as és M4-es metró, valamint a 2-es villamos használatát. 

Közúti forgalomkorlátozások

A Vajda Péter utcai és a Hős utcai korlátozások hamarosan véget érnek: a Vajda Péter utcánál a Kerepesi út irányú belső sáv lezárása már várhatóan július 20-tól, péntektől megszűnik, újra három sáv lesz járható. Július 22-e, vasárnap reggeltől szükségtelenné válik a Könyves Kálmán körúton a Kerepesi út és Elnök utca között húzódó buszsáv, és ezzel párhuzamosan minden, a Vajda Péter utcánál jelenleg érvényben lévő közúti korlátozás – azaz ott minden irányba az eredeti forgalmi rend áll helyre. A Hős utcánál vasárnap estig megmarad a belső közúti sávok korlátozása, hétfő reggeltől azonban ott is visszaáll az eredeti forgalmi rend.

A Könyves Kálmán körút Elnök utca és Mester utca közötti szakaszán továbbra sem lehet az Üllői út csomópontjában a Kőbányai út felőli, külváros felé vezető irányba balra kanyarodni. A továbbra is érvényben lévő korlátozások miatt a Kerepesi út felől a Rákóczi híd felé, illetve a Rákóczi híd felől az Üllői útig továbbra is lassabban lehet majd haladni, azonban az Üllői út felől a Kerepesi út felé tartók rövidebb eljutási időre számíthatnak.

Részletes információk a linkre kattintva olvashatók.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben