Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

„Felelős vagy azért, amit megszelídítettél”

A kisállattartásról hallhattak előadást a Kesztyűgyár táborozói

2018. augusztus 02. csütörtök

Mi mindent kell szem előtt tartanunk, amikor társunkká fogadunk egy kiskutyát? Hogyan kell gondoskodnunk róla, milyen jelzésekkel adja tudtunkra, hogy mit szeretne? Többek között ezekre a kérdésekre kapott választ a Kesztyűgyár Közösségi Házban táborozó közel 120 gyermek a Ne nézzük el! című programsorozat keretében megtartott legutóbbi előadáson.

A Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) Közbiztonsági Munkacsoportja és a Kesztyűgyár együttműködésében valósul meg az a programsorozat, amely elsősorban a balesetek és bűncselekmények megelőzésére helyezi a hangsúlyt. Ennek részeként ezen a héten a Kutya-Segélyszolgálat Közhasznú Alapítvány egyik önkéntese, Szabóné Juhász Julianna tartott interaktív, fényképekkel, videókkal, és a kisállatok megmentéséről, gyógyításáról szóló izgalmas történetekkel színesített interaktív előadást a fiataloknak.

„Ne feledjétek, hogy ez a döntés egy életre szól. A befogadott kisállat törődést, gondoskodást igényel, és társként kell bánni vele” – hangsúlyozta az előadó, Szabóné Juhász Julianna. A kérdés-felelet sorozattá alakuló előadás keretében a gyerekek megtudhatták, mivel etessék-itassák, hogyan sétáltassák a kis kedvenceket. Emellett szóba került az is, hogy milyen kuckót kell biztosítani számukra, milyen jelekből érthetjük meg, mit szeretnének közölni velünk, és hogyan szoktathatjuk őket állandó napirendhez. Az elhangzott információk, a kutyák gyógyításáról szóló történetek és a bemutatott fotók, videók láthatóan felkeltették a gyermekek érdeklődését, akik számos kérdést fogalmaztak meg, melyekre rögtön választ is kaphattak.

„A Kutya-Segélyszolgálat Közhasznú Alapítvány állatorvosokkal együttműködve elsősorban gerincsérült, esélytelennek tartott helyzetben lévő kutyák megmentésével, gyógyításával foglalkozik. Már több alkalommal ellátogattunk a Kesztyűgyár nyári táborába: az előadás mellett hétfőn például kutyasimogatást szerveztünk. Ekkor egy tesztet is kitöltöttek a gyerekek, a helyes válaszokat apró ajándéktárgyakkal jutalmaztuk, illetve informáltuk őket a kerületi állatorvosok elérhetőségeiről is. A fiatalok így a tábor keretein belül megtanulhatják, hogyan bánjanak egy kisállattal”– emelte ki lapunknak Szabóné Juhász Julianna.

Fotó: Baranyai Attila / Józsefváros újság

Legfrissebb

Jelöljön Ön is a Józsefvárosi kitüntetésekre!

Új emléktáblák és Kolodko-szobor a kerületben

Átadják a Kálvin téri, Corvin negyedi és a Semmelweis Klinikák állomásokat

Milyen legyen a Losonci tér? Közösségi tervezés

Miénk itt a tér… - Beszámoló a Tavaszváró Piknikről

Ideiglenes védelemről döntött a képviselő-testület

Gyermekrészvételi pályázaton indul a Józsefvárosi Önkormányzat

Idén is folytatódnak a kerületi kutyafutattók fejlesztései

A JKN Zrt. működését érintő képviselő-testületi döntések

A Képviselő-testület napirendje 2022. május 5.

Facebook

Városfejlesztés

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben