Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Rangos lovassport-verseny Józsefvárosban

Magyar díjugrató ezüstérem a Nemzetek Díján

2018. augusztus 13. hétfő

A magyar csapat ezüstérmes lett az eddigi legrangosabb hazai díjugrató viadal, a CSIO5* Budapest vasárnapi záró- egyúttal főszámában, a 200 ezer euró összdíjazású Nemzetek Díján. A Józsefvárosban található Nemzeti Lovardában a Horváth Balázs, ifj. Szabó Gábor, Krucsó Szabolcs, ifj. Kövy András összeállítású válogatott által megszerzett második hely egyúttal azt is jelenti, hogy a magyar csapat bejutott a Nemzetek Díja sorozat barcelonai döntőjébe.

A négynapos díjugrató viadal vasárnapi zárónapján teltház előtt zajlott csapatversenyben minden nemzet négy-négy lovast indított. A 160 centiméteres akadályokkal tűzdelt pályán kétszer kellett végigmenni.

A versenyzőknek a kettes- és a hármasugrással együtt 15 erőkifejtést kellett lehetőség szerint hibátlanul megoldaniuk, és mindkét körben a három-három legjobb eredmény számított a csapat eredményébe.

Az osztrák lovasok kiemelkedtek ezen a napon, ugyanis verőhiba nélkül zártak. A Horváth Balázs, ifj. Szabó Gábor, Krucsó Szabolcs, ifj. Kövy András összeállítású magyar válogatott három akadályt vert (12 hibapont), csakúgy mint a norvég csapat, ám a rivális időtúllépés miatt is kapott egy hibapontot, így a magyarok mögé szorult.

Nemzetünk lovasai megérdemelten vehették át a második helyezettnek járó díjat, hiszen a Németh István szövetségi kapitány által vezetett csapat végig kiegyensúlyozott lovaglással, mindkét fordulóban egyaránt jól szerepelt. Az egyik esélyesként induló Portugália végzett a negyedik, Csehország pedig az ötödik helyen egyaránt húsz-húsz hibaponttal. Lengyelország 24, Görögország 38, Bulgária 52 hibaponttal zárta a versenyt.

A második hely – a magyar szövetség tájékoztatása szerint – egyúttal azt is jelenti, hogy a csapat kijutott a Nemzetek Díja sorozat döntőjére, amire korábban nem volt példa. A finálét Barcelonában rendezik október 5. és 7. között.

A győztes csapat 64 312,5 eurót kapott, míg a hazai négyes 40 312,5 eurót. A felújított Nemzeti Lovardában rendezett, 425 ezer euró (136 millió forint) összdíjazású négynapos, ötcsillagos viadalon a nyolccsapatos Nemzetek Díja volt a legfőbb esemény.

A versenyre kilátogatott a Nemzetközi Lovasszövetség (FEI) elnöke, Ingmar De Vos is, aki maximálisan elégedett volt a verseny színvonalával, véleménye szerint a Nemzeti Lovarda világszínvonalú versenyek megrendezésére is kiválóan alkalmas.

Fotók: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Forrás: MTI, Nemzeti Lovarda

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben