Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

IDŐSZAKOSAN TILOS A PARKOLÁS

Itt takarítják az utcákat a hétvégén

2018. szeptember 07. péntek

Szeptemberben is folytatódik a Józsefvárosi Önkormányzat köztisztasági programja. Szeptember 8-án (szombaton) a Csokonai utcában, a Kálvária tér valamint a Bláthy Ottó utca egy részén, szeptember 9-én (vasárnap) pedig a Vay Ádám utcában, a Kálvária, a Magyarok Nagyasszonya és a Szenes Iván tér, illetve a Gál Mózes utca egy szakaszán út- és járdafelületeket takarítanak önjáró takarítógépekkel. A megjelölt időszakokban – legfeljebb két órán keresztül – ezeken a területeken tilos a parkolás.

Tisztelt Gépjárművezetők!

A Józsefvárosi Önkormányzat, egyik legfőbb célkitűzésének megfelelően, kiemelt figyelmet fordít a kerületi terek, parkok s utcák köztisztaságának fokozására.

E cél megvalósítása érdekében a Képviselő-testület a 2018. évben minden korábbinál nagyobb összeget fordít a köztisztaságra, valamint elfogadásra került a köztisztasági program is, amely a kerületi lakosok tisztább és élhetőbb környezetének elérését tűzte ki feladatul.

A program kiemelt eleme a kerületi utak út- és járdafelületeinek takarítása, amely feladat hatékonyságát az ún. önjáró takarítógépek kapacitási lehetőségeinek maximális kihasználása biztosítja akként, hogy a takarításra előre kijelölt utcákban a gépjárművek rövid ( maximálisan 2 óra ) időszakra ne parkoljanak.

Fentiek alapján kérjük a gépjárművezetők szíves közreműködését abban, hogy:

szeptember 8-án (szombaton):

8.00–10.00, a Bláthy Ottó utca 7-33., páros és páratlan oldalon

10.00–12.00, Kálvária tér 1-2. és 3-12., mindkét oldalon

12.00–14.00, a Csokonai utcában

szeptember 9-én (vasárnap):

8.00–10.00, a Magyarok Nagyasszonya tér 14-22., a Szenes Iván tér 1-9., és a Gaál Mózes utca (Szenes Iván tér, és Magyarok Nagyasszonya tér közötti szakasz) páros és páratlan oldalon

10.00–12.00, a Kálvária tér 13-24. között, a tér felőli oldalon is

12.00–14.00, a Vay Ádám utca

a parkolásra kijelölt helyeken gépjárműveikkel ne parkoljanak le!

A fenti kérés be nem tartása esetén felhívjuk a figyelmet arra, hogy a rendőrség által ideiglenes forgalomkorlátozást elrendelő megállni tilos, illetve kiegészítő közúti közlekedési jelzőtáblákkal felszerelt utcákban-és utcaszakaszokon, a tilalom idején az ott parkoló gépjárművek elszállításra kerülhetnek.

Együttműködésüket és türelmüket megköszönve:

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat nevében,

Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. Városüzemeltetési Igazgatósága

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben