Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Bográcsfesztivállal búcsúztak a nyártól

Főzőverseny és változatos programok a Bláthy Ottó utcában

2018. szeptember 09. vasárnap

A hagyományaihoz híven idén is bográcsfesztivállal búcsúzott a nyártól a Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület (TÖE). A Bláthy Ottó utca egy szakaszát finomabbnál finomabb ételek illata, kellemes zeneszó és vidám nevetések hangja töltötte meg szeptember 8-án. A rendezvényen – melyen Reiner Gábor, a TÖE elnöke köszöntötte a vendégeket – jelen volt Sára Botond polgármester és Ferencz Orsolya önkormányzati képviselő is.

A főzőversenyen összesen tíz csapat indult, melyek baráti társaságok, társasházak, intézmények és egyesületek tagjaiból formálódtak. A Napraforgó Idősek Klubjának bográcsában vörösboros marhapörkölt, a Vajda Péter Általános Iskoláéban lecsó készült, de terítékre került többek között gombás ragu, vaddisznópörkölt és klasszikus bográcsgulyás is.

Sára Botond polgármester lapunknak nyilatkozva a rendezvény kapcsán kiemelte: Józsefváros önkormányzata minden közösségépítő lakossági kezdeményezést készséggel támogat. „A közbiztonság folyamatos javítása, a terek és utak megújulása mellett az ehhez hasonló, élményt és feltöltődést nyújtó baráti összejövetelekre is szükség van ahhoz, hogy kellemessé tegyük a mindennapokat”– fogalmazott a polgármester.

Ferencz Orsolya, a Tisztviselőtelep önkormányzati képviselője is a rendezvény közösségformáló erejét hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a Tisztviselőtelepet, Józsefváros zöld szívét családias és összetartó hangulat járja át.

A fesztivál szervezői minden korosztály számára kínáltak csábító programokat. A kisebbeket arcfestéssel, aszfaltrajzversennyel, kézműves foglalkozásokkal és a Tatay Színház Vitéz László vándorúton című bábelőadásával, a nagyobbakat pedig a Zenés Diákszínház tanulóinak Retro műsorával várták, melyben több jól ismert hazai musical – köztük a Szép nyári nap, a Valahol Európában és a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról dallamai is felcsendültek.

A Pomázi Önkéntes Tűzoltózenekar koncertje és a Józsefvárosi Zeneiskola egykori növendékének, ma már tanárának, Bress Bálintnak a romantika és a reneszánsz korának zenéjéből szemezgető muzsikája is sok embert vonzott a Bláthy Ottó utcába ezen a napfényes délutánon. 

Fotó: Nyári Gyula/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben