Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Új mosdók, klíma és számítógépek

Felújítások a Víg utcai rendőrkapitányságon

2018. szeptember 11. kedd

Jelentős, munkakörülményeket érintő beruházások történtek a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányság épületében. Az önkormányzat 34 millió forintos támogatásával valamennyi vizesblokkot felújították, továbbá folyik a klímarendszer kiépítése és új számítógépek is érkeznek. „A kerület vezetése elkötelezett Józsefváros rendjének és biztonságának növelése, illetve a rendőrség megerősítése mellett” – hangsúlyozta lapunknak Sára Botond polgármester.

Immár kellemesebb munkakörülmények között végezhetik feladataikat a józsefvárosi rendőrkapitányság dolgozói. Mint Sára Botond lapunknak elmondta, az idei költségvetésben – a jutalmak biztosítása mellett – 34 millió forintot biztosítottak a kapitányság kérésére a Víg utcai épületet érintő munkálatokra. Tizennégymillió forintból felújították a vizesblokkokat, tízmillió forintból klímarendszert szerelnek be, további tízmillió forintból pedig új számítógépeket kapnak a munkatársak. A tavalyi évben – szintén önkormányzati támogatásból – pedig teljes festésen esett át az előcsarnok.

A polgármester hozzáfűzte: Józsefváros vezetése elkötelezett a kerület rendjének és biztonságának növelése mellett, ennek érdekében – mint emlékeztetett – 2010 óta több mint 5 milliárd forintot fordított közbiztonsági célokra: többek között a térfigyelő kamerarendszer bővítésére és fejlesztésére, a polgárőrség újjászervezésére, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkájának támogatására.

Emellett nemcsak eszközökben, hanem állományban is megerősödött a kerületi rendőrség, ezt az önkormányzat is igyekezett több formában elősegíteni: ilyen intézkedés volt például a rendőrház építése, a túlórapénzek támogatása vagy a munkakörülmények javítása, mint a mostani beruházás is. „A józsefvárosiak biztonsága elsődleges kérdés, ezért az önkormányzat, ahogy korábban, úgy a jövőben is mindent megtesz e cél elősegítése érdekében. A kerületben szolgálatot teljesítő rendőröket a magunk eszközeivel és lehetőségeinkhez mérten az eddigiekhez hasonlóan igyekszünk megbecsülni” – szögezte le Sára Botond polgármester.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben