Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Egy csepp Karib-tenger

Zászlómúzeum: Bemutatkozik Haiti

2018. szeptember 14. péntek

A Zászlómúzeum legújabb kiállítása a Karib-térség egyik legizgalmasabb országának, Haitinek csodaszép tájaira és az ottani mindennapokba enged bepillantást. A tárlat ünnepélyes megnyitóját szeptember 13-án este tartották a József körút és a Nap utca sarkán található kiállítóteremben.

A tárlat részeként kiállított fotók és tárgyak nemcsak a Hispaniola sziget nyugati részén található Haiti csodaszép tájaiba, városaiba és az ott élők mindennapjaiba nyújtanak bepillantást, de bemutatják az ország mezőgazdaságát, iparát és kulturális hagyományait is.

A Haitihez kapcsolódó Tortuga nevű karibi szigeten hosszú ideig kalózok éltek, a kiállítás velük kapcsolatban is szolgál érdekes látnivalókkal.

Az ünnepélyes megnyitón Balogh László, a múzeum vezetője köszöntötte a vendégeket.

Beszédében felidézte többek között azt is, hogy éppen 35 éve, 1983 szeptemberében vehette kézbe azt a két zászlót, amelyek az immár több mint 6000 darabból álló gyűjtemény legelső lobogói voltak.

A rendezvényen jelen volt Dr. Suha György nagykövet, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa is, aki azt emelte ki, hogy minden olyan kezdeményezést örömmel fogadnak, amely a két ország közötti diplomáciai kapcsolat előkészítői lehetnek.

Az ünnepségen Milus Alida és Répás Szilvia táncművészek három, Haitire jellemző táncot is bemutattak a közönségnek.

A tárlat november végéig tekinthető meg a Nap utca és a József körút sarkán található múzeumban, ahol a tervek szerint legközelebb a Húsvét-szigetekkel ismerkedhetnek meg a látogatók.

Fotók: Nyári Gyula/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben