Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A csend és a béke hangjai

Zenés est a Horváth Mihály téri templomban

2018. szeptember 21. péntek

Nemcsak a testnek, de a léleknek is szüksége van időnként egy kis pihenésre, elcsendesedésre. Erre kínált kitűnő alkalmat szeptember 20-án este a Horváth Mihály téri Szent József-templomban előadott A költő imája című zenés est is. Az Ars Sacra Fesztivál részeként megrendezett program keretében a Józsefvárosi Zeneiskola tanárai, növendékei és meghívott vendégfellépők Ady Endre Istenes verseinek Mendöly Gyöngyi által megzenésített változatát adták elő.

A műsornak is címet adó vers mellett a közönség többek között a Krisztus-kereszt a havon, a Köszönöm, köszönöm, köszönöm és a Mammon-szerzetes zsoltára című versek Mendöly Gyöngyi által megzenésített változatait hallgatva azt érezhette, hogy kis időre kiszakadt a rohanó, szürke hétköznapokból.

A fellépők – Haluska Gyöngyi (szólóének), M. Kiss Katalin (szólóének), Katonáné Malmos Edit (szólóének), Kiss Cecilia (hegedű, szólóének), Pánczél Kristóf (zongora, szólóének) és Katona Gábor (próza) – eddig már tizenkét Mendöly Gyöngyi által komponált zenemű ősbemutatóján működtek közre. Produkcióikkal a csend és a béke lelket simogató érzésével ajándékozták meg a hallgatókat ezen az estén. 

Fotó: Nyári Gyula/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben