Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Elismerés a kimagasló teljesítményért

Átadták az Év Széchenyi Vállalkozása 2018 díjakat

2018. szeptember 21. péntek

A Magyar Nemzeti Múzeumban osztották ki szeptember 21-én „Az év Széchenyi vállalkozása” elismeréseket. A fődíjat a Sárvári Gyógyfürdő Kft., a Neuron Szoftver Kft., valamint a Reálterv Építésziroda Kft. kapta. Az elismerés a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezésére jött létre azzal a céllal, hogy kitüntesse és felkarolja a nemzet boldogulását is szem előtt tartó, kimagasló teljesítményű vállalkozásokat. A programon Józsefvárost Egry Attila alpolgármester képviselte.

Köszöntőjében Marczinkó Zoltán István, a Pénzügyminisztérium munkaerőpiacért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára kiemelte: a magyar gazdaságpolitika a következő években is a versenyképes gazdasági környezet kialakítására, az innovatív és fejlődőképes vállalkozásokra, valamint a csökkenő adóterhekre fókuszál.

Hozzátette: 2017-ben a kormány több olyan támogatási formát nyitott, amelyek segítik a szektor versenyképességét. A helyettes államtitkár arról is beszélt, hogy a díjazottak mindent megtettek azért, hogy céljaikat elérjék, készek a folyamatos fejlődésre, tanulásra, képzésre, valamint az újdonságok folyamatos befogadására.

Varga Benedek, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója arról beszélt, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány és az általa kezdeményezett díj fenn akarja tartani azt, hogy becsüljük meg a tehetséget és a szorgalmat, amely a nemzet felemelkedéséhez segít.

Széchenyi Tímea alapítványi elnök elmondta: immár negyedik éve díjazzák a vállalkozásokat, és egy platformot szerettek volna teremteni a kimagasló és az induló vállalkozásoknak, hogy tanuljanak egymástól és mutassanak példát.

A díj odaítélésénél a zsűri vizsgálta a vállalkozások termelékenységét, a társadalmi felelősségvállalását és az újítási készségét. Az idei évben a nagyvállalati kategóriában a Sárvári Gyógyfürdő kft, a közepes vállalkozások között a Neuron Szoftver Kft, a kisvállalkozások versenyében pedig a Reálterv Építésziroda Kft. nyerte az Év Széchenyi Vállalkozása díjat.

Termelékenység kategóriában a Márka Üdítőgyártó Kft, innováció kategóriában a 3b System Kft, társadalmi felelősségvállalás kategóriában a Batthyány Örökséghasznosító Kft. nyerte a díjat. A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvánnyal együttműködésben adományozott különdíjat a Nagy Lovas Kft. képviselője vehette át. Különdíjat kapott a Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, a BT-Ars Kft, valamint a Sárvári Gyógyfürdő Kft. is.

Utóbbinak az elismerést Egry Attila, Józsefváros alpolgármestere adta át. Oklevelet kapott a PlusTvNews Kft. A díjátadó fővédnöke már harmadik alkalommal Varga Mihály pénzügyminiszter volt. 

Fotók: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben