Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Százados negyedi piknik

Baráti hangulatú összejövetel a Tisztes utcai parkban

2018. szeptember 24. hétfő

Idén először, hagyományteremtő szándékkal rendezett pikniket a Százados negyed lakóközössége szeptember 22-én délelőtt a közelmúltban felújított Tisztes utcai parkban. Bár az őszire forduló időjárás miatt a pokrócok mellett az esernyők is előkerültek a táskákból, a résztvevők a barátságos társaságnak köszönhetően kellemes hangulatban töltötték a szombat délelőttöt. A rendezvényen jelen volt Sára Botond, Józsefváros polgármestere is.

Az Otthonunk, Százados negyed nevű Facebook-csoport által megálmodott összejövetel kapcsán Jakabné Kiss Ildikó, a Százados negyedi lakóközösség egyik tagja elmondta: a reményeik szerint hagyományt teremtő piknik legfőbb célja, hogy az egymás közelében élőknek alkalmuk legyen kötetlen formában találkozni.

Az ismerkedésen túl arra is lehetőség adódott, hogy az ott élők – a saját készítésű finomságok mellett – azokat az ötleteiket is megosszák egymással, melyeknek köszönhetően a lakókörnyezetük még otthonosabbá válhat.

Sára Botond örömét fejezte ki, hogy a kerületben ennyi összetartó lakóközösség és aktív civil szervezet működik.

„Ezeket a közösségeket és a rendezvényeiket a lehetőségeinkhez mérten támogatni szeretnénk. Az ötleteik és az ehhez hasonló közösségépítő rendezvények nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a kerület újjáépüljön, és kellemesebbé váljanak a mindennapok”– hangsúlyozta a polgármester.

A rendezvényen részt vettek többek között a  Józsefvárosi Magdolna Negyed Egyesület, a Társak a Teleki térért Egyesület, a Józsefvárosi MÁV-telepért Egyesület képviselői és Kovács Dávid Emil református lelkész is. 

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben