Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Újjászülető Józsefváros

A klub, ahol az információk gazdát cserélnek

2018. szeptember 26. szerda

A nyári hónapok elmúltával újra elindult a H13 és Józsefváros önkormányzata által életre hívott Üzleti Klub. A minden hónap utolsó keddjén, a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban megrendezésre kerülő eseményen a kerület vállalkozói és városrészünk vezetése cserélhet információkat a várható fejlesztésekről, beruházásokról és pályázatokról, valamint gazdasági szakemberek tartanak előadásokat. Ez alkalommal – szeptember 25-én – Egry Attila alpolgármester mellett Korányi László, az Óbudai Egyetem Innovációs Igazgatóságának vezetője és Bozsik István, a Rendszervíz Kft. ügyvezetője volt a klub vendége.

„A nyáron sem állt meg az élet a kerületben, sok előkészítő munkát végeztük és rengeteg tervünk van” – kezdte Egry Attila beszámolóját, majd rá is tért az előttünk álló fejlesztések ismertetésére. „Most szombaton kerül sor az Orczy negyed városrehabilitációs program nyitányára a Kálvária téren.

Az együttműködés a lakókkal már megkezdődött, a családsegítő szolgálat és a Kesztyűgyár dolgozói felvették a kapcsolatot az ott élőkkel. De a többi programelemünk is halad: a fővárosi forrásból megvalósuló munkálatok a Csarnok negyedben is küszöbön állnak. A jövő évben elindul a munka a kerület azon részében is. Ennek a teljes kifutása legalább öt év lesz, de a Déri Miksa utcában már tavaszra látható változások várhatók” – mondta az alpolgármester. Hozzátette: a Palotanegyed fejlesztése sem áll meg, számos építkezésre kell számítani.

„A Mikszáth téren például az eredeti elképzeléssel szemben hostel helyett egy elegáns szálloda épül, segítve a minőségi, kulturált turizmus kiépülését – amelyet Józsefváros önkormányzata előnyben részesít –, amelyre támaszkodhatnak a kerületi vállalkozások, vendéglátóhelyek. Józsefváros költségvetése stabil, így nincsenek veszélyben a tervezett kerületi fejlesztések” – zárta beszédét Egry Attila.

Korányi László egy ajánlattal érkezett az Üzleti Klubra, mely szerint öt-hat helyi „hagyományos” vállalkozó jelentkezését kéri az Óbudai Egyetem most induló projektjéhez.

A féléves, ingyenes program keretében az egyetem hallgatói segítenék a jelentkezőket a digitális technológiák kínálta lehetőségek kiaknázásában és tanácsokat adnánk, hogy milyen innovációkkal virágoztathatják fel üzletüket.

Bozsik István könyvelőként, adó- és üzletviteli tanácsadóként, a Rendszervíz Kft. ügyvezetői minőségében ismertette azokat az alapvető sarokpontokat, amelyek figyelembevételével sikerre vihető vállalkozásunk.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben