Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A rendőrség több odafigyelést vár a sofőröktől

Az autósok jobban figyeljenek az iskolák környékén!

2018. szeptember 28. péntek

A 2018/19-es tanévben is folytatódik a rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrség közös akciója, amely arra irányul, hogy az iskolák környékén fokozottabban vannak jelen kerület rendjéért dolgozók. A rendőrség emellett felhívja az autósok figyelmét arra is, hogy a balesetek megelőzése érdekében az iskolai időszakban még nagyobb figyelemmel vezessenek az oktatási-nevelési intézmények környékén.

A rendőrök, a közterület-felügyelők és a polgárőrök szeptemberben fokozottabban vigyáznak a biztonságra az iskolák környékén a kora reggeli és a délutáni időszakban. Az iskolákkal való kapcsolat azonban szeptember végén sem ér véget, az iskola rendőre minden intézménnyel folyamatos kapcsolatot tart a teljes tanévben.

A rendőrség azt kéri a járművezetőktől, hogy az iskolai időszakban fokozottabban figyeljenek az iskolák, a játszóterek és a sportpályák környékén, mert az iskolába igyekvő, hazafelé tartó gyerekek nehezebben mérik fel a közlekedésben rejlő kockázatokat, előfordul, hogy váratlanul átszaladnak az utcán, vagy takarásból lépnek az úttestre.

Sok szülő autóval viszi el csemetéjét az iskolába. A sofőröktől azt kéri a rendőrség, hogy legyenek figyelemmel a közúti közlekedés többi résztvevőjére is, szabálytalan parkolással ne akadályozzák a forgalmat. A torlódások elkerülése érdekében – a nehezebben megközelíthető intézmények esetében – érdemes hamarabb érkezni az iskolához. Amennyiben mégis megtörténik a közlekedési baleset, segítsük a bajba jutott embertársunkat, akkor is, ha csupán szemtanúi vagyunk az esetnek.

Fotók: Józsefváros újság/archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben