Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közlemény

A lakosok döntése alapján 22 óra után nem tarthat nyitva az Auróra Kioszk

2018. szeptember 28. péntek

Az Auróra Kioszk környezetében található öt társasház több mint 200 lakójának kezdeményezése alapján, a vonatkozó szabályozás rendelkezéseinek megfelelően, Józsefváros jegyzője a mai napon visszavonta az Auróra Kioszk éjszakai nyitvatartási engedélyét – közölte a Józsefvárosi Önkormányzat Sajtóirodája.

Az Auróra Kioszk lakókörnyezetében található társasházak közgyűlési határozataikban, valamint kérelmükben ismételten kezdeményezték, hogy a pihenéshez való joguk sérelme miatt Józsefváros jegyzője Az üzletek éjszakai nyitva tartásáról szóló 28/2017-es önkormányzati rendelet alapján az üzlet 22.00 és 06.00 óra közötti nyitvatartási engedélyét vonja vissza. 

Kérelmük szerint az Auróra utca 11. szám alatt üzemeltetett Auróra Kioszk zavaró működésével évek óta megfosztja a környezetben lévő társasházak tulajdonosait az éjszakai pihenés, az alvás és regenerálódás lehetőségétől. A kezdeményező társasházak tulajdonosai mostanra végleg megelégelték a programokra nagy számban járó vendégek által keltett hangzavart, hangoskodást, az alkohol hatására gátlásaiktól megszabadult fiatalok randalírozását, utcai ordítozását, amelyek miatt lehetetlenné válik az éjszakai pihenésük.

Az érintett öt társasház több mint 200 lakójának kezdeményezése alapján, a vonatkozó szabályozás rendelkezéseinek megfelelően, Józsefváros jegyzője a mai napon visszavonta az Auróra Kioszk  éjszakai nyitvatartási engedélyét. 

A Hatósági Ügyosztály munkatársai a határozatot a mai napon a helyszínen kézbesítették.

Józsefvárosi Önkormányzat Sajtóiroda

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben