Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Bilincsben a terjesztő

Nyolcszáz adagnyi kábítószert foglaltak le a dílertől

2018. október 05. péntek

Ötszáz adag fehér por állagú kábítószert és 300 adag varázsdohányt találtak annak a drogárusnak az otthonában, akit szeptember 28-án fogtak el a józsefvárosi akciócsoport nyomozói. A díler – aki maga sem tudta, hogy az általa terjesztett pornak milyen hatása van az emberi szervezetre ¬– autóból árulta a drogot – számolt be az esetről a Zsaru magazin.

A józsefvárosi rendőrök megtudták, hogy új drogárus mozog a Magdolna és a Lujza utca házai környékén. Kiderült, hogy egy autós mozgóárusról van szó, felvette kuncsaftjait, kocsikáztak pár háztömböt, majd az utas a vásárolt droggal kiszállt.

„A terjesztő varázsdohányt, marihuánát és kristály néven ismert kábítószert is árult” – mondta Nagy Béla, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság akciócsoportjának vezetője a Zsaru magazinnak. Megfigyelésében a BRFK kábítószer-bűnözés elleni osztályának nyomozói is besegítettek, akik a megfelelő technikai eszközökkel nyomon követték a férfi útját. „Szeptember 28-án már volt annyi bizonyíték a birtokunkban, hogy a 31 éves O. Richárdot elfogjuk.

Pont egy újabb autós körre indult volna, amikor lecsaptunk rá” ” – folytatta Nagy Béla törzszászlós. A házkutatáskor gyanús, kábítószernek látszó fehér port találtak, a díler figyelmeztette a rendőröket, hogy ne nyúljanak hozzá, mert lehet, hogy a bőrön át felszívódva is életveszélyes fentanilt tartalmaz, olyan, mint amit a Liszt Ferenc repülőtéren foglaltak le a rendőrök egy gyanús csomagban, ugyanis ezt a szert az interneten rendelte.

A nála talált 96 gramm fehér por pontos összetételét igazságügyi vegyész szakértő elemzi. Ebből 500 adag drogot tudott volna eladni az utcán, a szintén nála talált 340 gramm varázsdohányból pedig 300 kábítószeres cigarettát sodorhatott volna. A férfi ellen a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, a bíróság elrendelte letartóztatását.

Fotók: Zsaru magazin

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben