Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Hála, megbecsülés és tisztelet

A józsefvárosi időseket köszöntötték

2018. október 06. szombat

Koncertek és vidám hangulat várta azokat, akik a Józsefvárosi Önkormányzat meghívására részt vettek az Idősek Világnapja alkalmából rendezett szüreti mulatságon, péntek délután. A Rhema Konferencia Központban – telt ház mellett – Tóth Vera és Vastag Csaba adott koncertet, majd a Pesty Party Showband szórakoztatta a jelenlévőket. Sára Botond polgármester beszédében hangsúlyozta: az önkormányzat az időseket érintő szolgáltatásokat továbbra is biztosítani fogja és tovább szeretné bővíteni. Kocsis Máté, Józsefváros országgyűlési képviselője pedig elmondta: a polgármesterrel közösen azért dolgozik a jövőben is, hogy minden lehetőséget sikerré alakítsanak a kerületben.

Jó néhány éve hagyomány, hogy október elején, az Idősek Világnapja alkalmából a Golgota téri Rhema Központba invitálja a kerületi szépkorúakat Józsefváros önkormányzata és színvonalas műsorral köszönti őket. Idén sem volt másképp, mintegy hétszázan gyűltek össze az ünnepségre.

„Ez már az ötödik alkalom, hogy az Idősek Világnapja alkalmából közösen tudunk együtt eltölteni egy kellemes délutánt. Ám az idősekre, a szépkorúakra nemcsak ezen a héten, hanem egész évben gondolunk, mert hálával, megbecsüléssel és tisztelettel tartozunk feléjük. Hálásak lehetünk mindazért az élettapasztalatért és sok munkáért, ami mögöttük áll. Ha aktív korukban nem dolgoztak volna akár erőn felül, szeretteikről gondoskodva, nem tartana itt a társadalom” – kezdte beszédét Sára Botond. A polgármester hozzátette: a kerület vezetése a mindennapokban is igyekszik kifejezni megbecsülését az idősek felé: példaként említette az intézkedések közül a nappali idősklubok felújítását, az egészségügyi alapellátás javítását – így a háziorvosi rendelők felújítását és a szűrőszombatokat –, az idősbarát pénteket, a házi jelzőrendszeres segítségnyújtást. „Az önkormányzat intézményeinek valamennyi önöket érintő szolgáltatását azért bővítjük, hogy a mindennapjaik színesebbek legyenek, ha segítségre van szükségük, megkapják. Arra törekszem a jövőben, hogy a jól bevált szolgáltatásokat továbbra is biztosítsuk és az önöket érintő szolgáltatások körét is még inkább bővítsük” – hangsúlyozta.

Sára Botond két új kedvezményt említett meg. Mint mondta, a Józsefvárosi Önkormányzatnak a kerület két neves kulturális intézményével, a Turay Ida Színházzal és az Erkel Színházzal is van megállapodása. Előbbiben a 75 év felettiek idéntől ingyenesen látogathatják az előadásokat, ezt szeretnék fenntartani, sőt, a következő évben kibővíteni a 65 év felettiekre. Míg az Erkel Színházba kerületi lakosok már most kedvezményesen válthatnak jegyet, itt a kedvezmény mértékét szintén szeretnék növelni. Sára Botond beszélt az Orczy-park nyújtotta sportolási lehetőségekről is. „Azon dolgozunk, hogy január elsejétől a józsefvárosi lakosok, kiemelten az idős korosztály kedvező áron vehesse igénybe az uszodai szolgáltatásokat” – mondta ezzel kapcsolatban a polgármester. Végezetül kellemes kikapcsolódást kívánt a délután hátralévő részére.

Új célok és feladatok

Józsefváros országgyűlési képviselője, Kocsis Máté is köszöntötte a megjelenteket és megköszönte a támogatást, amivel felhatalmazták a városrész parlamenti képviseletére. „Igyekszem minden lehetőséget közös sikerré alakítani önökkel és a polgármester úrral együtt” – hangoztatta. Hozzáfűzte: az elmúlt tíz évben, amikor a közterületeket, utcákat, parkokat, intézményeket felújította, rendbe tette a kerület vezetése, pezsgőbb kulturális életet szervezett, a Józsefváros újjáépül szlogent helyzeték élőtérbe. Ugyanakkor – mint fogalmazott – mostantól új kihívások vannak, új polgármestert választott a városrész, új feladatokat kell kitűzni.

„Most már nemcsak az a feladatunk, hogy a kerületek közötti lemaradásukat ledolgozzuk, hogy ne legyünk Budapest egyik legnehezebb sorsú, legrosszabb hírű kerülete. Most már azt tűzhetjük ki célul, hogy beelőzzük a többi városrészt. Mi erre képesek vagyunk. Szeretnénk, ha ez az önök életében úgy jelenne meg, hogy még biztonságosabbak, tisztábbak az utcák, szebbek a házak, még jobbak a programok, élhetőbbek a parkok, játszóterek, jobbak az egészségügyi szolgáltatások. Ez a következő tíz évünk feladata, ehhez választottak idén polgármestert és képviselőt, és mi ezt a munkát fogjuk elvégezni a kerületért, ebben számíthatnak ránk” – szögezte le Kocsis Máté.

Vidám szüreti mulatság

Első fellépőként Tóth Vera és zenekara lépett a színpadra. Az Artisjus-díjas énekesnő, a 2004-es megasztár győztese remek hangulatot teremetett, amit a következő fellépő, Vastag Csaba és zenekara fokozott.

A Fonogram-díjas énekes, az X-Faktor első évadának győztesével együtt dúdolták a közismert dalokat a közönség soraiban ülők.

A koncertek után a műsor – amelyen a polgármester mellett Sántha Péterné, Egry Attila és Görhöny Ádám alpolgármesterek, a képviselő-testület tagjai és kerületi intézményvezetők is részt vettek – a Pesty Party Showband produkciójával folytatódott, akik közkedvelt slágereket adtak elő, és jó néhányan táncra is perdültek a népszerű dallamokra.

Fotó: Ványi Ákos/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben