Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Elismerés a kiváló iskolai teljesítményért

Ösztöndíj a kerületi diákoknak

2018. október 17. szerda

A Karácsony Sándor Közalapítvány a Józsefvárosért kuratóriuma ösztöndíj támogatásban részesített három tehetséges, józsefvárosi középiskolába járó, kerületi lakóhelyű tanulót. Az ösztöndíj ünnepélyes átadására október 8-án került sor az alapítvány irodájában.

Az ösztöndíj célja a tanulók kiemelkedő tanulmányi eredményének elismerése, valamint felkészülésük segítése az érettségi vizsgára és a felsőfokú intézményben való továbbtanulásra. Odaítélését külső támogatók tették lehetővé: a Technokov Kft., a KOVÁCS Kft. és a Szabadalakító Kovácsüzem Kft. kezdeményezték a tanulók elismerését, valamint 500–500 ezer forintot biztosítottak az ösztöndíj anyagi hátterének. A hozzájárulásoknak köszönhetően a tanulók havi 50 ezer forintot kapnak a 2018/2019-es tanév során. Ösztöndíjban részesült Szalontai Emőke, a Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum Bókay János Szakgimnázium tanulója, valamint Juhász Mária Manuela és Pató Bálint Ferenc, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákjai.

A támogatási szerződés aláírásán részt vett Müller Zoltán, a KB Holding Zrt. vezérigazgatója, aki a fiataloknak további szakmai segítséget is felajánlott tanulmányaik folytatásához.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben