Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A FIABCI szakmai díjátadója

Ingatlanfejlesztési elismerés Józsefvárosnak és a közszolgálati egyetemnek

2018. október 31. szerda

Az elmúlt években rohamosan fejlődő Józsefváros a sikeres ingatlanfejlesztési projektjeiért, valamint a közösségi és magánberuházások segítéséért elismerő oklevelet kapott a Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) magyar tagozatának huszadik alkalommal meghirdetett pályázatán. A Budapest Marriott Hotelben október 30-án megtartott díjátadó rendezvényen az oklevelet Sára Botond polgármester vette át. A Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat első helyezettje és egyben az oktatás, illetve a környezettudatos kategóriák győztese idén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lett a Ludovika Campus megvalósításáért.

Több mint 25 ország ingatlanfejlesztési szakemberei jelenlétében adták át a jubileumi ingatlanfejlesztési szakmai elismeréseket. Gönczi László, a FIABCI Hungary elnöke kiemelte: hármas céllal indították el a pályázatot, a szakma megismertetéséért, az eredmények elismeréséért és a nemzetközi megmérettetés lehetőségéért.

Hozzátette: az elmúlt 20 év alatt, több mint 400 színvonalas pályázat érkezett be hozzájuk, közülük sokan nemzetközi eredményeket is elértek. 

Sikeres kerületi pályázatok

Józsefvárosi projekt számos alkalommal sikeresen szerepelt a pályázaton. Az elmúlt években többek között nívódíjjal ismerték el a Teleki László tér rehabilitációját, a Corvin sétányt, az Orczy irodaházakat valamint a Nokia Skypark irodaházat.

Az eredményes projektjeiért, valamint a beruházások segítéséért Józsefváros az idén – a főváros kerületei közül Ferencvárossal és a XIII. kerülettel egyetemben – elismerő oklevelet kapott.

Assen Makedonov, a FIABCI International Real Estate Federation elnöke és Sára Botond polgármester

Sára Botond polgármester nagy megtiszteltetésnek tartja ezt az elismerést. Mint lapunknak elmondta: Józsefváros azért kapott oklevelet, mert a piaci szereplőkkel együttműködve olyan fejlesztések valósultak meg, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy a kerület élhetőbb hellyé váljon lakosai számára. Kitért arra is, hogy Józsefváros mélyről indult, de ma már a legdinamikusabban fejlődő kerületek között tartják számon. Egyebek mellett a közbiztonság is jelentősen javult, éppen ezért sokan választják lakóhelyükül. „A munkánk azonban itt nem ért véget, tovább dolgozunk a kerület fejlődéséért” – hangsúlyozta a polgármester. 

Nívódíjas a Ludovika Campus

Az oklevelek átadását követően kihirdették az idei év nívódíjas projektjeit. Az Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat első helyezettje idén a Ludovika Campus megvalósításáért a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lett, amely egyben az oktatás, illetve a környezettudatos kategóriák versenyét is megnyerte.

Bálint Imre Ybl-díjas építész a pályázatról elmondta: a projekt során teljes körűen helyreállították a műemléképületeket, azok értékeit megtartották, új épületekkel bővült és megújultak az Orczy-park valamint a Ludovika tér zöldfelületei is.  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben