Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Körzeti rendészek Józsefvárosban

5-ös számú körzet – Cél: egy tisztább, élhetőbb kerület

2018. november 03. szombat

A Józsefvárosi Önkormányzat június 1-én megalakította a közterület-felügyeleten belül működő körzeti rendészetet a rendőrség körzeti megbízotti rendszere mintájára. A területüket jól ismerő körzeti rendészek elsődleges célja, hogy mielőbb választ adjanak a lakosokban felmerülő kérdésekre, felvetésekre. Sorozatunkban bemutatjuk azt a kilenc személyt, akiket a körzetükben élők felkereshetnek, ezúttal Mészár Katát, az 5. körzet rendészét.

 

Mészár Kata 2010-ben költözött Józsefvárosba. „Egy ismerősöm ajánlására léptem be a kerületi polgárőrségbe, amit nagyon megszerettem” – meséli. 2014-ben jelentkezett a Józsefvárosi Közterület-felügyelethez. „Először irodai munkát végeztem, majd térfigyelő szolgálatot vállaltam és járőr lettem” – emlékszik vissza. Mint mondja: amikor meghallotta, hogy a közterület-felügyelők között rendészeket keresnek, úgy gondolta, szívesen tenne még többet a kerületért. „Magaménak éreztem a feladatot” – tette hozzá. A körzetében lévő kihívásokról azt mondta, a körúton a bulizókkal járó hangoskodás, máshol a lakók közötti konfliktusok, a szemetelés okoz gondot.

Ennek megoldásáért próbál a lehető legtöbb időt a területén tölteni. „Figyelek arra, hogy ne tegyenek ki bútorokat az utcára, az üzlettulajdonosokat pedig felszólítom, hogy tartsák tisztán a maguk előtti járdaszakaszt” – sorolja a gyakoribb teendőit.

Mint mondja: akkor is meghallgatja az embereket, ha egy probléma nem hozzá tartozik, „megpróbálom a megfelelő helyre irányítani az embereket” – teszi hozzá. A célja az, hogy mindenki kapjon választ a kérdéseire, illetve, hogy a körzetében egy igazi közösség jöjjön létre, ahol jó élni. Ehhez szerinte több kommunikációra van szükség. „Ha engem valaki megkeres, mindenképpen azon leszek, hogy segítsek” – mondja Mészár Kata.

Mészár Kata

körzeti rendész

Telefonszám: 06-20-213-4891

E-mail: meszark@jozsefvaros.hu

5-ös körzet:

József körút, Rákóczi tér, Déri Miksa utca, Nagy Fuvaros utca, Kis Fuvaros utca, Homok utca, Bauer

Sándor utca, Mátyás tér, Tavaszmező utca, Horváth Mihály tér, Baross utca, Harminckettesek tere által határolt terület

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben