Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Körzeti rendészek Józsefvárosban

6-os számú körzet – A szabályok mindannyiunk érdekét szolgálják

2018. november 05. hétfő

A Józsefvárosi Önkormányzat június 1-én megalakította a közterület-felügyeleten belül működő körzeti rendészetet a rendőrség körzeti megbízotti rendszere mintájára. A területüket jól ismerő körzeti rendészek elsődleges célja, hogy mielőbb választ adjanak a lakosokban felmerülő kérdésekre, felvetésekre. Sorozatunkban bemutatjuk azt a kilenc személyt, akiket a körzetükben élők felkereshetnek, ezúttal Bura Andrást, a 6-os számú körzet rendészét.

Bura András 2013-ban került a Józsefvárosi Közterület-felügyelethez, előtte több mint 10 évig vagyonvédelmi vezetőként dolgozott. A körzeti rendészek csapatához júliusban csatlakozott. Mint mondja: ez egy új feladatkör, egyfajta rendészeti szolgáltatás. Bura András úgy tapasztalja, hogy a 6-os körzetben még mindig fennálló probléma a közösségi együttélés szabályainak megszegése, a köztisztasági szabályok megsértése és a közterületen lévő szeszesital-fogyasztás, de ezek is csökkenő tendenciát mutatnak.

A lakosok – elmondása szerint – egyre többször veszik fel a kapcsolatot velük. „Jelzést kaptunk például, hogy a Teleki piacnál szabálytalanul állnak meg az áruszállítók, ezért naponta kijártunk és jeleztük a szabályszegőnek, hogy ne akadályozzák a forgalmat. Nem vagyok híve a bírságolásnak, a mi munkánkban az az utolsó pont. Inkább felhívom a figyelmet arra, hogy mi az, amiből bírságolás születhet és ez a legtöbb esetben elég” – mondta. Bura András célja, hogy azon kevesek – akik jelenleg nem tartják be a jogszabályokat – is belássák, hogy a szabályok mindannyiunk érdekét szolgálják. 

Bura András

körzeti rendész

Telefonszám: 06-20-965-7460

E-mail: buraa@jozsefvaros.hu

6. KÖRZET

Tavaszmező utca, Mátyás tér, Bauer Sándor utca, Teleki László tér, Szerdahelyi utca, Dobozi utca,

Magdolna utca, Szigetvári utca, Baross utca határolta terület

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben