Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Rendőrök vigyáztak a biztonságra a temetőben

Megerősített szolgálat az emlékezés ünnepén

2018. november 05. hétfő

Ahogyan a korábbi években, idén is megerősített rendőri jelenlét növelte a biztonságot a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben a Mindenszentek és a Halottak napján, valamint az azt követő hétvégén. A temetőben lovasrendőrök, gyalogos járőrök és civil ruhás rendőrök és polgárőrök is vigyáztak a rend fenntartására.

A rend fenntartásáért dolgozó szervezetek évek óta együttműködve őrzik a temetők biztonságát a Mindenszentek és a Halottak napja ünnepekkor. November elsejétől negyedikéig az ORFK Készenléti Rendőrség állományából két lovasrendőr, a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányságáról két civil ruhás és két egyenruhás rendőr volt jelen a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben.

„A rendőrök feladata a biztonságérzet növelése, a zseblopások, a sírról való lopások, rongálások megakadályozása, illetve már megtörtént esetekben azok felderítése volt. Ezúttal azonban – talán a nagyszámú rendvédelmi erő jelenlétének is köszönhetően – nem történt bűncselekmény” – mondta el lapunknak Kovács Tibor alezredes.

A VIII. kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának vezetője hozzátette: a munkájukat idén is segítették a józsefvárosi polgárőrök illetve a temető biztonsági szolgálata, akiknek ezúton is köszönik az együttműködést. Kovács Tibor kitért arra is, hogy a temető körüli megnövekedett autósforgalom irányítását két forgalomirányító rendőr segítette a Közlekedésrendészeti Főosztályról. 

Fotó: Huszár Boglárka, Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben