Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

„Társasházak napja”

Tűzmegelőzési tájékoztatóprogramot tart a katasztrófavédelem

2018. november 06. kedd

Második alkalommal rendezi meg a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Társasházak napja rendezvényét, amelyen a lakóközösségek tájékozódhatnak a társasházakat érintő tűzmegelőzési szabályokról, így növelve az épületek biztonságát. A program keretében a józsefvárosi lakosok, közös képviselők november 6-tól 8-ig, 10 és 16 óra között személyesen is felkereshetik kérdéseikkel a tűzoltókat a Dologház utca 1-3. szám alatt található Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltséget.

„Az ilyenkor felmerülő kérdések között szerepel a tűzoltási felvonulási területek biztosítása, homlokzati hőszigeteléssel kapcsolatos előírások, a közlekedő részeken történő tárolás” – tájékoztatott a „Társasházak napja” programról Kadlót András tűzoltó őrnagy, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kiemelt főelőadója a november 6-án tartott sajtótájékoztatón.

Ilyés Viktor hadnagy, a Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági főelőadója kérdésre válaszolva elmondta: bejelentésre, illetve kampányszerűen ellenőrzik, hogy a társasházak biztosítják-e a menekülési útvonalak szabadon hagyását.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője egy konkrét esettel szemléltette, hogy a jogszabályok betartásával nagyobb eséllyel mentenek a tűzoltók életet, vagyontárgyakat a munkájuk során.

„Tavaly történt egy tűzeset egy panelházban, ahol a tűzoltók már a területet sem tudták megközelíteni a tűzoltóautóval, és a munkájukat nehezítette egy közlekedőn elhelyezett vasrács, illetve a folyosón tárolt tárgyak is. Ez az eset is mutatja, hogy a vonatkozó jogszabályok a lakosok biztonsága érdekében vannak” – hangsúlyozta. 

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Nyitókép: Józsefváros újság/archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben