Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ezúttal egy dílertrión kattant a bilincs

Már 101 sikeres bevetést hajtott végre a józsefvárosi akciócsoport

2018. november 08. csütörtök

Október végén egy kábítószerkereskedő trióra csapott le a VIII. kerületi Rendőrkapitányság akciócsoportja, akik ezzel az elfogással a 101. olyan bevetésen is túlvannak, amikor bilincs került díler csuklójára – számolt be az esetről a Zsaru magazin. A kábítószerelleni harcra specializálódott különleges egység négyévnyi fennállása óta 213 drogárus ellen kezdeményeztek büntetőeljárást.

A Kálvária utca és a Kőris utca sarkánál egyre több kábult, illetve a kábulatra váró feszült ember jelent meg október közepén, zavarva az ott élők nyugalmát. A bűnügyi felderítőmunka során kiderült, hogy a nemrég szabadult P. József ismét drogkereskedésre adta a fejét, azt gondolván, hogy ezúttal nem fogják el a rendőrök ­– összegezte Nagy Béla törzszászlós, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság akciócsoportjának vezetője a Zsaru magazinnak. A 40 éves férfi nem mozdult ki lakásából, és a vevőket sem engedte be oda. A segédje, a 23 éves K. Sándor vitte az ügyfeleket a ház udvarára, a vásárlók pedig az ajtó előtt kapták meg a drogot. Az üzletbe P. Józsefné is beszállt: ő volt a futár, aki fehérneműjébe rejtve szállította a kábítószert.

Az akciócsoport munkában (a fotó illusztráció) 

Az akciócsoport október 26-án csapott le a dílerekre, a Készenléti Rendőrség bevetési egysége biztosítása mellett. A rendőrök pont akkor fogták el őket, amikor az előző napi bevételt számolták és az aznap estére szánt drogot csomagolták. A lefoglalt anyagok között volt kábítószergyanús növényi törmeléket, amfetamint tartalmazó fehér por és tabletták. A három elfogott drogárussal szemben a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, a bíróság október 28-án elrendelte letartóztatásukat.

Az ügy azonban itt nem ért véget. Amikor az elfogott drogárus öccse, a 30 éves P. Attila a kerületi rendőrkapitányságon érdeklődött testvére felől, a rendőrök őt is elfogták, ugyanis elfogatóparancs volt érvényben ellene egy autó feltörése miatt. Mint kiderült, észre sem vette, hogy a bűncselekmény elkövetése közben a helyszínen elvesztette a személyi igazolványát. A bíróság az ő letartóztatását is elrendelte.

A 2014-es fennállása óta száznál több sikeres elfogást könyvelhetett el a józsefvárosi drogfronton a kerületi akciócsoport – mondta Molnár Gábor alezredes a magazinnak.

Molnár Gábor, Józsefváros rendőrkapitánya

A VIII. Kerületi Rendőrkapitányság vezetője hozzátette: ez természetesen csapatmunka, amiből a kerület szinte összes rendőre kivette a részét. A rendőrkapitány szerint büszkék arra, hogy ezzel a 213 személy ellen indított eljárással a Józsefváros egyre tisztább, egyre kevesebb a kábítószer.

Vezető kép: Zsaru magazin/archív

Fotó: Zsaru magazin/archív; Ványi Ákos/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben