Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

2020-ban adhatják át a szállodát

Új hotel épül a Keleti pályaudvarnál

2018. november 09. péntek

A DVM group egy új Baross téri szálloda építésére kötött szerződést a német B&L csoporttal. A külföldi fejlesztő első magyarországi projektjének kiviteli tervezését és teljeskörű kivitelezését bízta a DVM groupra. A tervezési és előkészítési munkálatok november elején megkezdődtek, az átadás 2020-ban várható – olvasható a cégcsoport közleményében.

A háromcsillagos superior besorolású szálloda a Keleti pályaudvar tőszomszédságában, a főváros egyik fontos közlekedési csomópontján helyezkedik majd el. A 312 szobás hotel a hozzá kapcsolódó, 45 apartmant magában foglaló épülettel együtt a Baross tér déli oldalán fekvő telken emelkedik majd. A projekt bruttó alapterülete közel 26.000 négyzetméter lesz. A szálloda üzemeltetését a Steigenberger Group/Deutsche Hospitality érdekeltségbe tartozó Intercity lánc végzi.

A B&L csoport már bizonyított Németország nagyvárosainak szállodaiparában. Emellett számos kiskereskedelmi, iroda- és lakóingatlant fejlesztettek hazai piacukon. Közel fél évszázados fennállásuk során a hamburgi székhelyű családi vállalkozás már több mint 180 sikeres projektet tudhat maga mögött.

Joachim Marusczyk, az IntercityHotel GmbH ügyvezető igazgatója nagyon várja a magyarországi megnyitót: “Budapest egy nagy múltú és elképesztő lehetőségeket rejtő város. Örömmel tölt el bennünket, hogy nemsokára egy központi elhelyezkedésű, modern hotellel gazdagíthatjuk ezt a vonzó metropoliszt.”

Egyre több turista, javuló szolgáltatások

Évek óta felfelé ívelő pályán van a turizmus Budapesten és Józsefvárosban egyaránt. A fővárosban a vendégéjszakák száma 2017-ben először haladta meg az évi 10 milliót és egyre többen érkeznek turisztikai céllal kerületünkbe is. A 2017-es statisztikai adatok szerint tavaly 4,2 millió turista 10 milliónál is több vendégéjszakát töltött Budapesten. Ebből 402 302 vendég kerületünkben szállt meg, és itt töltött 950 436 éjszakát, csaknem 10 százalékkal többet, mint az azt megelőző évben. A tíz évvel ezelőtti adatokhoz képest pedig majdnem két és félszer több a turista: 2008-ban 170 793-an látogattak városrészünkbe. Ez minden bizonnyal annak is köszönhető, hogy az elmúlt években megújultak köztereink, és a patinás belvárosi társasházak is folyamatosan szépülnek. Az irodaházak és ingatlanberuházók mellett pedig a szállodaipar is komoly érdeklődést mutat Józsefváros iránt.

Látványtervek: magyarepitok.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben