Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

150 millió forintos beruházás

Megújul az Asztalos Sándor utca

2018. november 12. hétfõ

A Józsefváros Újjáépül program keretében folyamatosan zajlanak az útfelújítások a kerületben. A közelmúltban modernizálták a Tömő utcát és a Salgótarjáni utat a MÁV-telepen. Októberben pedig mintegy 150 millió forintos keretből elkezdődött az Asztalos Sándor utca felújítása, amely teljes hosszában új burkolatot kap.

Elkezdődött az erősen leromlott állapotú Asztalos Sándor utca felújítása teljes hosszában, a Salgótarjáni utca és a Kerepesi út között. Első lépésként eltávolították vasúti pálya melletti oldalon felhalmozódott illegális hulladékot és megkezdődött a szegélyek kialakítása. 

A helyszíni bejáráson Sára Botond, Józsefváros polgármestere lapunknak elmondta: a Józsefváros Újjáépül program részeként utcáról utcára haladnak a közterületi rekonstrukciókkal. Az elmúlt hónapokban megújult a Tömő utca és MÁV-telepen a Salgótarjáni út, most pedig az Asztalos Sándor utcára került a sor.

„Az útfelújítások itt nem érnek véget: jelenleg zajlik a költségvetés tervezése. Most kerül kialakításra a jövő évi fejlesztésekre vonatkozó ütemterv annak érdekében, hogy Józsefváros még élhetőbb, még otthonosabb legyen” – tette hozzá a polgármester. 

Az út modernizálása során megtörténik a burkolat megerősítése és cseréje, megújul a vízelvezetés, parkolóhelyeket alakítanak ki, illetve rendezésre kerül a vasúti pálya melletti padka. A felújítás – amelyet a kerület 150 millió forintos saját forrásból végez – várhatóan még az idén elkészül. 

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben