Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Megszünteti tevékenységét a Metal-Art

Bezár a tisztviselőtelepi nemesfémüzem

2018. november 10. szombat

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály (PMKH) tájékoztatása szerint a Metal-Art Nemesfémipari Zrt., az Üllői út 102. szám alatti telephelyen folytatott tevékenységével felhagy. A PMKH által közzétett hirdetmény szerint, az engedélyt a tevékenység felhagyásához megadják, ezzel egyidejűleg a szükséges környezetvédelmi intézkedések megtételére fogják kötelezni az érintetteket.

Mint ismert, az elmúlt években több lakossági panasz érkezett a Józsefvárosi Önkormányzathoz a Tisztviselőtelepről és környékéről, amelyek szerint az ott élők erős, szúrós szagot éreznek. Felmerült, hogy ennek lehetséges forrása a közelben működő üzem tevékenységéhez kapcsolódik. Mivel a szóban forgó üzem működésével kapcsolatos hulladékgazdálkodási és környezethasználati engedélyezési eljárás lefolytatása, az engedély kiadása, valamint az engedélyezett működés vizsgálata nem tartozik az önkormányzat vagy a jegyző hatáskörébe, így a helyzet felmérése az intézkedésre kijelölt hatóságok feladata volt. A környezethasználati engedélyezési eljárást a Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya folytatta le. Időközben a Metal-Art Nemesfémipari Zrt., tevékenységének teljes megszüntetése mellett döntött, ehhez megadta az engedélyt a PMKH.

A körzet önkormányzati képviselője, Ferencz Orsolya elmondta: üdvözli azt a döntést, hogy a területen ez a tevékenység megszűnik. A Tisztviselőtelep Budapest egyik zöldövezeti, családi házakkal teli részeként Józsefváros zöld szíve kell maradjon, ahol semmiféle olyan ipari tevékenységnek nem lehet helye, ami környezeti károkat okoz. A Józsefvárosi Önkormányzat mindent megtett azért, hogy a probléma minél hamarabb megoldódjon és a lakosság tiszta és biztonságos környezetben éljen. Épp ezért nagyon fontos, hogy megtörténjen a tevékenység megszűnésén túl a teljes felmérés és elhárítás az esetleges környezeti károk vonatkozásában. Az Önkormányzat továbbra is kiemelt figyelemmel fogja követni a területen folyó vizsgálatokat – hangsúlyozta a képviselő.

Fotó: Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben