Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az Év Józsefváros Rendvédelmi Munkatársa

Önkormányzati kitüntetés rendvédelmi dolgozóknak

2018. november 15. csütörtök

Józsefváros önkormányzata hagyományosan a rendvédelmi nap keretében tünteti ki azokat a közbiztonság és közrend területén dolgozó szakembereket, akik munkájukkal kiemelkedően sokat tettek kerületünk közbiztoságáért, és példát mutattak munkatársaiknak. A november 15-én megtartott díjátadó ünnepségen Sára Botond, Józsefváros polgármestere kiemelte: Józsefváros újjáépítésének alapjaként a közbiztonság javítására tették a hangsúlyt. A közös munkának köszönhetően pedig kerületünk Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő, legbiztonságosabb városrészévé vált.

„Ha házat építünk, akkor járunk el jól, ha sziklára építjük és nem homokra, mert összedől az egész. Ez a szikla egy város életében a jó közbiztonság” – hangsúlyozta Sára Botond.

A polgármester emlékeztetett: amikor elődje, Kocsis Máté nekikezdett a város újjáépítésének, helyesen a közbiztonságot tartotta a legfontosabbnak megerősíteni, hiszen arra lehet építkezni. Sára Botond visszautalt arra, hogy a kerület közbiztonsági szempontból mélyről indult, de ma már azt mondhatjuk, hogy Józsefváros az egyik legdinamikusabban fejlődő, legbiztonságosabb városrész Budapesten.

Kiemelte a rendőrség hatékonyságát, amely eredményeként az elmúlt nyolc évben kétharmaddal csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma. Méltatta a katasztrófavédelmet, akik mindig gyorsan és pontosan lépnek fel a káreseményeknél. Hozzátette: megerősödött a Közterület-felügyelet és a kerületőrség, akik a lakosság érdekében tudnak fellépni a közterületeken. Az újjászervezett polgárőrségről – akik önkéntesen tesznek a közbiztonság javításáért – azt mondta, valamennyi rendvédelmi szerv munkájába besegítenek. 

Sára Botond az elmúlt évek egyik legfontosabb eredményének azt tartja, hogy a kerületben működő rendvédelmi szervezetek között kiváló kapcsolat alakult ki, és immár a társszervekkel együtt hatékonyabban dolgoznak a józsefvárosiak biztonságáért. „Ennek az összefogásnak is köszönhető, hogy ma 10 emberből 7 nagyobb biztonságban érzi magát Józsefvárosban” – emelte ki. A polgármester szerint a felzárkózás időszaka lezárult. A jövő kihívásaként az a közös kitűzött cél, hogy Józsefváros a legélhetőbb és a legbiztonságosabb kerület legyen. „Ezért fogunk dolgozni, erre fogunk törekedni és ebben fogjuk segíteni a rendvédelmi szervek munkáját is” – fogalmazott.

A polgármester gratulált a kitüntetetteknek, hozzátéve, hogy példaképei lehetnek a munkatársaiknak. A rendvédelemért dolgozó szervezeteket biztosította arról, hogy Józsefváros önkormányzata a lehetőségekhez mérten továbbra is minden támogatást megad nekik.   

„Az Év Józsefváros Rendvédelmi Munkatársa” kitüntetettjei:

Hegedűs László rendőr alezredes húsz éve a rendőrség állományában szolgál. 2015-től a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályvezetője, egy évvel később a Bűnügyi Osztály vezetője lett, ezzel egyidejűleg a kapitányságvezető-helyettesi feladatokat is kimagasló szinten ellátja. Hivatástudata és feladatvállalása példaértékű, ezért több esetben részesült már elismerésben, legutóbb a „Józsefváros Rendjéért” kitüntető címmel díjazták.

Kelemen Zsolt tűzoltó alezredes 1994-ben szerelt fel a VIII. kerületi Tűzoltóparancsnokság hivatásos állományába. A parancsnokságot kiemelkedő színvonalon, kiváló szakmai hozzáértéssel vezeti. Példaértékű szakmai felkészültségét mutatja, hogy 2016-ban a VIII. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság kiérdemelte az „Év Hivatásos Tűzoltóparancsnoksága” kitüntető címet, 2017-ben pedig az „Év legsportosabb Tűzoltóparancsnoksága” lett.

Péter Imre közterület-felügyelő 2011-ben csatlakozott a józsefvárosi közterület-felügyelethez. Az állomány legszélesebb intézkedési skálán eljáró felügyelője. Személyéhez köthető a jelenleg eredményesen működő Körzeti Rendészet alapjainak megvalósítása azzal, ahogyan korábban kezelte a lakossági panaszokat.

Kovács Endre István kerületőr több mint 20 éve kerületi lakos, alapító tagja a Társak a Teleki Térért Egyesületnek, valamint a Józsefvárosi Polgárőrség pártoló tagja. 2016-tól dolgozik kerületőrként, munkáját mindig pontosan, nagy odafigyeléssel végzi. Hozzáállásával és emberbaráti lelkiismeretével követendő példát mutat a kerületőri állomány összes munkavállalója számára.

Halmaghi Gyöngyike a Józsefvárosi Polgárőrség újjáalakulásától kezdve a szervezet tagja, mert aktívan szeretett volna tenni környezete biztonságosabbá tétele érdekében. Egyik legtöbbet dolgozó és legmegbízhatóbb tagja a Józsefvárosi Polgárőrségnek. Nélküle elképzelhetetlen egy Józsefvárosi rendezvény vagy bármilyen más közösségi program biztosítása.

Az ünnepségen részt vett dr. Terdik Tamás rendőr ezredes, Budapest rendőrfőkapitánya, Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság igazgatója, Molnár Gábor rendőr alezredes, Józsefváros rendőrkapitánya, Kelemen Zsolt tűzoltó alezredes, VIII. kerületi tűzoltóparancsnok, Görhöny Ádám alpolgármester, Danada-Rimán Edina, Józsefváros jegyzője, Bajusz Ferenc, a Józsefvárosi Közterület-felügyeleti Ügyosztály vezetője, valamint Kaiser József, a józsefvárosi polgárőrök vezetője.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben