Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A kárpátaljai rászorulókat segítik

Rekorderedménnyel zárt a Polgárok Háza jótékonysági vására

2018. november 19. hétfő

Minden ősszel hagyományosan jótékonysági adományvásárt rendez a Polgárok Háza, melyet az intézményben tevékenykedő önkéntes „háziasszonyok” és „háziurak” kezdeményeztek, és évről évre ők bonyolítják le nagy szeretettel és szép eredménnyel! Az adományokból korábban jutott már Böjte Csaba árváinak, a józsefvárosi nagycsaládosoknak és csángó gyermekeknek is; ezúttal kárpátaljai rászorulókat segíti a bevétel és a válogatott tárgyi adományok.

A kárpátaljai magyarság napjainkban a legkiszolgáltatottabb magyar közösség. A háborús Ukrajnában nem csupán a nélkülözés sújtja őket, hanem a választások közeledtével egyre nagyobb nyomás nehezedik nemzettársainkra a jogfosztó intézkedésektől a terrortámadásokig. A Polgárok Háza célja, hogy a vásár bevételével enyhíthessünk helyzetükön, és a határon átívelő összetartozás tudatát is erősítse.

Az árusított tárgyak mind-mind nemes felajánlásokból kerültek hozzánk, köszönet érte! A ruhák, dísz- és használati tárgyak, népművészeti alkotások vásárának végén kétszázezer forint pénzadományt, továbbá egy mikrobusznyi válogatott könyvet és jó minőségű ruhát adhattunk át a beregszászi Szent Anna Katolikus Karitásznak, aki azt kárpátaljai rászorulóknak juttatja el. Ezúton köszönjük minden vásárlónak és adományozónak a nemes ügy támogatását.

Szerző: ’Sigmond Bertalan, Polgárok Háza

Fotó: Polgárok Háza

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben