Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ínycsiklandó házi finomságok

Lekvárfőző versenyen a Nappali Ellátások klubjában

2018. november 19. hétfő

A Nappali Ellátások klubjainak tagjai összesen 35 ínycsiklandozó finomsággal neveztek be a november 15-én megtartott lekvárfőző versenyre. A hagyományos – egyebek mellett sárgabarackból, cseresznyéből, meggyből, csipkebogyóból és birsből készült – édességek mellett igazi ínyencségek, köztük berkenye- és rebarbaralekvár is érkeztek a versenyre.

Nagypál Bernadett, a versenyt megszervező és lebonyolító Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának koordinátora lapunknak elmondta, hogy az idei, immár második alkalommal megrendezett versenyt nagy érdeklődés övezte. „Az ehhez hasonló rendezvények, melyeken mind a hét klubból jelen vannak tagok, igazán különlegesek, mert összekovácsolják a csapatot” – emelte ki lapunknak Nagypál Bernadett. Összesen 35 üvegnyi otthon készített finomságot hasonlított össze egymással a zsűri, akik többek között az íz és az állag alapján döntöttek a sorrendről.

Különdíjat kapott Geiger Lászlóné, aki egy csokis-meggyes finomsággal nevezett a versenyre. Varga Rozália sütőtökből és birsalmából készült lekvárja a harmadik, Kun Áron ribizli lekvárja a második helyen végzett, a győztes pedig Kálmán Ádámné lett, aki egy fantasztikus eperlekvárral nyűgözte le a zsűrit. A díjazottak lekvárkészítéshez használható edényeket kaptak ajándékba.

Fotó: Nyári Gyula/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben