Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Mozgáskotta: lehetőség a mindennapos mozgásra

Fejlesztő eszközöket kaptak a kerületi óvodák

2018. november 20. kedd

A tavalyi és idei évben is pályázott a Józsefvárosi Napraforgó Egyesített Óvoda eszköztámogatásért a Karácsony Sándor Közalapítványnál, melynek köszönhetően mind a tizenhárom tagóvodának be tudták szerezni a népszerű maxi mozgáskotta készletet. November 15-én egy rövid bemutatót is tartottak nekünk a Hétszínvirág Tagóvodában, ahol többet megtudhattunk Magyar Gábor csodamódszeréről.

„Tavaly pályáztunk az eszközökért a Karácsony Sándor Közalapítványnál, melyet el is nyertünk: a Napraforgó Egyesített Óvoda öt tagintézményének teljes maxi mozgáskotta készletet tudtunk venni, ezen kívül az összes tagóvodában két csoportnyi gyermeket el tudtunk vinni tanulmányi kirándulásra a kis-sváb-hegyi Mimó és Csipek Meseösvényre. Emellett minden óvoda színházjegyeket és éves bérleteket kapott az állatkertbe” – fejtette ki Hadházi-Borsos Réka, a Hétszínvirág Tagóvoda vezetője. Majd azzal folytatta, hogy idén újra sikeresen pályáztak, melynek köszönhetően újabb öt tagintézmény kaphatta meg a mozgáskotta készletet. Hozzátette: az a három óvoda, amely korábban már beszerezte az eszközöket, a támogatásból kiegészítőket vásárolhatott a készlethez.

Megtudhattuk azt is, hogy miért olyan népszerű a mozgáskotta-módszer. „Egy sokdarabos, természetes anyagokból készült, esztétikus és megkapó eszközkészletről van szó, melynek elemei remekül kombinálhatók. A legegyszerűbbektől az egészen nehezekig bármilyen pálya alakítató belőlük, ezért alkalmasak kiscsoporttól nagycsoportig” – magyarázta Hadházi-Borsos Réka. Az akadálypályák végrehajtása többek közt koncentrációt, precizitást és fegyelmet igényel, így játékos formában fejleszti a gyermekek testi, kognitív és érzelmi funkcióit.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben