Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Két nőt megtámadott, egyiküket megerőszakolta

Rövid időn belül elfogták az erőszakoskodó férfit

2018. november 20. kedd

Megerőszakoltak egy nőt november 14-én este. Az elkövető két nőt is megtámadott, mindkettőjüket késsel fenyegette. Az első nőt a Gyulai Pál utcában támadta meg, azonban ő annyira határozott volt, hogy a férfi inkább elmenekült. Húsz perccel később viszont a Vas utcában megerőszakolt egy másik nőt. A rendőrség nem sokkal az eset után elfogta az erőszakoskodó férfit.

Az első nőt a Gyulai Pál utcában próbálta megerőszakolni a férfi – számolt be róla a Ripost. Úgy tudni, a férfi kést rántott és azzal kezdett fenyegetőzni. A nő azonban nem ijedt meg, annyira határozott volt, hogy a férfi pár perc után inkább elmenekült, de nem ment messzire. Nagyjából húsz perccel később egy másik nőre is rátámadt a Gyulai Pál utcával párhuzamos Vas utcában. Ekkor is késsel fenyegette meg az áldozatot, majd egy kapualjban megerőszakolta. Információk szerint a második támadásról az egyik közelben térfigyelő kamera felvételt készített. A rendőrség nem sokkal az erőszak után elfogta a férfit, szexuális erőszakkal és szexuális erőszak kísérletével gyanúsítják. Az ügyészség a férfi letartóztatását indítványozta, azonban a bíróság csak a korábbi lakhelyelhagyási tilalomnak megfelelő bűnügyi felügyeletét rendelte el. A Tények információi szerint egy Heves megyei településre határozták meg azt, és nyomkövetőt is kapott.

„A Fővárosi Főügyészség fellebbezett a döntés ellen, mivel az ügyészi álláspont szerint a bűnügyi felügyelet nem alkalmas az eljárási célok elérésére. Figyelemmel a gyanúsított személyi körülményeire, a terhére rótt bűncselekmények erőszakos jellegére, az elkövetés módjára, a várható büntetési tételre, vele szemben a legsúlyosabb kényszerintézkedés, a letartóztatás indokolt” – nyilatkozta Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Tényeknek. A hírműsorban az is elhangzott, hogy a férfi tagadja az erőszakot és azt is, hogy egy másik nőt is megtámadott. Illetve, a VIII. kerületi bűncselekményeken kívül is folyik ellene eljárás.

A fotó illusztráció.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben