Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Kréta nevű szert árult egy idős nő

Villámgyors akcióval csaptak le a dílerre a rendőrök

2018. november 20. kedd

A józsefvárosi rendőrök munkája az elmúlt években látványos eredményeket produkált: sorra fogják el a drogterjesztőket a kerületben. Vannak azonban olyan dílerek, akik ennek ellenére bepróbálkoznak – gondolván, hogy ők majd nem buknak le –, de rendszerint tévednek. Így járt a 60 éves B. Istvánné is, aki egy üres telken kínálta a Kréta fantázianevű szert. Akkor is árult, amikor november 15-én rajtaütöttek a rendőrök. 150 adagnyi drogot foglaltak le tőle: az már nem kerül az utcákra. Az elfogásról a rendőrök látványos videót osztottak meg.

A felderítőmunka során a rendőrök arra figyeltek fel, hogy az utóbbi időben a Szeszgyár – Diószegi – Kőris utcák környékén egyre több kábítószerfogyasztó bukkan fel. „A térfigyelő kamerák segítségével feltérképeztük a környéket és megállapítottuk, hogy egy drogos csoport telepedett meg a Visi Imre–Szeszgyár utca sarkán lévő üres telken” – mondta el lapunknak Nagy Béla. A józsefvárosi akciócsoport vezetője hozzátette: a kábítószerrel élő személyek könnyedén beazonosíthatók a ruházatuk, mozgásuk alapján. Emellett felbukkant egy olyan személy is, akit korábban kábítószer-terjesztésért már egyszer elfogtak kerületi rendőrök, ám láthatóan nem tanult az esetből, visszatért a régi „szakmájához”.

„Amikor elegendő bizonyíték gyűlt össze ahhoz, hogy a díler méltó büntetését elnyerje, rajtaütöttünk” – mesélte Nagy Béla. Hozzátette: a nő az üres telek olyan részen árult, ahol ő maga takarásban volt, ugyanakkor jól rálátott a területre, hogy ne érje váratlanul, ha felbukkannak a rendőrök. Ám ez a számítása sem jött be: november 15-én egy villámgyors akció során akkor csaptak le rá, amikor éppen két vevőt szolgált ki. A nőnél 26 csomag kábítószer volt, ami mintegy 150 adagnak felel meg, valamint csaknem 200 ezer forint készpénz, ami feltételezhetően a kábítószer eladásából származott. A 60 éves B. Istvánnét őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Fotó: Józsefváros újság/archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben