Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Sportolási lehetőségek kerületünkben

Mozdulj Józsefváros!

2018. november 22. csütörtök

Hideg van, meleg van, öreg vagyok, fáradt vagyok, nincs rá időm, hova menjek, mit csináljak? – ezek mind kifogások. Aki akar, az tud sportolni, itt Józsefvárosban számtalan lehetőség közül választhatunk. A sport feltölt, kikapcsol, javítja a közérzetet és az egészséges életmód elengedhetetlen része. Tessék hát felállni a fotelből és tegyenek magukért. Még akkor is, ha elsőre undoknak tűnik ez a mozgás téma. Higgyék el, hosszú távon a bevitt energia megsokszorozódik.

És akkor néhány kulisszatitok. A szerkesztőségünk komoly röplabdacsapattá verbuválódott össze és heti rendszerességgel űzzük ezt a méltán népszerű csapatjátékot. Én emellett, amikor tehetem a futásnak hódolok, mert határtalan szabadságélményt ad, és elég, ha nálam a nyúlcipő, már indulhatok is egy laza kocogásra, például a megújult Orczy kertbe. Aki azonban nem szeret futni, és más mozgásformát érez magához közelebb, az se keseredjen el, mert rengeteg lehetőség vannak a kerületünkben szinte kislabda hajításnyira.

Fitness park, küzdősportok, uszodák

Az Orczy-kertben nem csak futni lehet, hanem a fitness parkban is próbára tehetjük az erőnket. Innen csak pár lépés a Közszolgálati Egyetem épülete, ahol számos sportszakosztály működik és ahova az egyetemi polgárok mellett a sportolni vágyó kerületi lakosokat is várják.

Itt a sláger sportoktól kezdve a szabadidős tevékenységeken át a komolyabb küzdősportokon keresztül, egészen az extrémebb mozgásformákig megtalálhatjuk a kedvünkre valót.

Szeptember 3-án a lakosság előtt is megnyitotta kapuit az Egyetem uszodája, de akinek a Losonci Téri Általános Iskola könnyebben elérhető, az az ott működő 25 méteres tanuszodában is róhatja kedvére a hosszakat, majd lelazíthatja a megfáradt izmait a szaunában. 

Sport a FiDo téren

A józsefvárosi önkormányzat által 4 éve felújított és átadott, a Fiumei út és a Dobozi utca által határolt zöldterületen, a FiDo sportparkban számtalan sportolási lehetőség vár az odalátogatókra. Van itt öntöttgumi-burkolatú foci-, kosárlabda- és streetball-pálya, kültéri fitneszgépek, két pingpongasztal és óriás sakk is. A közösségi házban programokkal, játék- és sporteszköz-bérlési lehetőségekkel várják a mozgásra éhes kerületi lakosokat. 

Labdajátékok a Kesztyűgyárban

A Mátyás-téren működő Kesztyűgyárban a labdajátékok szerelmesei találhatják meg a számításaikat: pingpong, tollas, foci, tengó, kosárlabdázás – mind-mind űzhető náluk. Ezen kívül bokszolásra, party aerobikra, jógázásra és még íjászatra is van lehetőség a közösségi ház falai között. Sőt, a tánc iránt elhivatottak a Dance Force együtteshez is csatlakozhatnak, és profi oktatóktól sajátíthatják el a mozgás technikáját. Innen csak egy ugrás a Horváth Mihály tér, ahol november 30-án megnyílik a jégpálya.

Jóga a Galériában

A Józsefváros Galériában nem csak a kultúrára éhes józsefvárosiak lakhatnak jól. Az 5 éve felújított kulturális színtér a testnek is igyekszik megadni, ami jár: a legkisebbeknek művészi torna, az idősebbeknek gerinctorna és jóga megannyi formája nyújthat örömöt. És ha már öröm, akkor az örömtánc órákat is szeretettel ajánljuk.  

Utánpótlásnevelés a Lovardában

Kerepesi úton működő, teljesen megújult Nemzeti Lovarda az öttusa, a díjlovaglás, a díjugratás, a lovastorna, és a póniversenyzés otthona valamint a hazai és nemzetközi versenyek helyszíne lett. A profik mellett azonban azokat is várják, akik e nemes négylábú szerelmesei: a Nemzeti Lovarda ugyanis nem kevesebbet tűzött ki célul, mint a jövő lovas nemzedékének utánpótlásképzését.

Láthatjuk, Józsefvárosban elég a szomszédba menni egy jó kis mozgásért. A most felsoroltak mellett még megannyi sport, és fitnessklub, sportegyesület, jógastúdió található a kerületünkben, elég, ha végigsétálunk a körúton, vagy betérünk a kisebb utcácskákba. Apropó séta. Ne legyünk restek pár megállóval hamarabb leszállni, és kicsit megelőlegezni a lábainknak a bizalmat: elvisznek azok a munkahelyre, a boltba, a bölcsibe, vagy akár az egyik mozgásórára.  

Szöveg: Pfliegel Dóra

Fotó: Baranyai Attila, Ványi Ákos/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben