Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Átadták a Regionális Prima-díjakat

Vállalkozóbarát elismerést vehetett át Sára Botond polgármester

2018. december 01. szombat

Tizenkettedik alkalommal szervezték meg a Prima Primissima-díj előszobájának nevezhető Regionális Príma-díjátadó ünnepséget. A november 30-án a RAM Colosseumban megtartott gálán kiosztották a Regionális Prima, valamint a Regionális Év vállalkozója díjakat. A vállalkozások segítéséért elismerésben részesült Sára Botond, Józsefváros polgármestere.

„Ki kell fejezni szavakkal elismerésekkel azoknak a munkáját, akik az életünk minőségét javítják, közérzetünket jobbá teszik, mosolyra fakasztanak vagy mélyen elgondolkodtatnak” – mondta köszöntőjében Marjay Gyula, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Budapesti és Pest Megyei Szervezete (VOSZ BPMRSZ) elnöke.

Hozzátette: Demján Sándort – aki a Prima Primissima-díj alapítója – követve minden évben szeretnénk megköszönni azoknak, akik valami jót alkottak, a versenyben élre kerültek.

Az ünnepségen a vállalkozásokat segítő személyek részére adományozható civil díjat kapott Sára Botond, Józsefváros polgármestere, annak elismeréseként, hogy támogatásával a fővárosi kerületek közül elsőként Józsefvárosban valósulhatott meg az a program, amely a mikrovállalkozások számára nyújt kamattámogatott hitelt.

A vállalkozások, mint a kerület motorjai

„Józsefváros nevében köszönet jár az elismerésért, de úgy gondolom, hogy azt tettem, amivel megbízott a kerület: azaz segítjük a józsefvárosi vállalkozásokat. Ők a kerület motorjai, hiszen minél jobban működnek, növekszik az általuk befizetett adó is, és annál könnyebben tudjuk finanszírozni a közszolgáltatásokat és a kerületben elérhető, egyre bővülő szolgáltatásokat” – mondta lapunknak Sára Botond. Józsefváros polgármestere hozzátette: mindannyian érdekeltek vagyunk abban, hogy minél több vállalkozás jöjjön létre Józsefvárosban, és azok minél eredményesebben működjenek. „Ezért jött létre még elődöm, Kocsis Máté polgármestersége idején a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ is” ­– fejtette ki. A H13 sikeres működését jelzi, hogy az inkubációs programjában részt vevő egyik vállalkozás is elismerésben részesült az estén.

További elismerések

Regionális Príma-díjat vehetett át Szabó Győző színművész, Nyári Károly énekes-zongorista, Draskóczy Lídia népzenész, Baksa Brigitta pedagógus és Igali Diána sportlövő, Jovián György festőművész.

Regionális Prima-különdíj elismerésben részesült Vajda Márta színművésznő, Somogyi Zsolt karatebajnok, Rostás Farkas György költő.

Az Év Vállalkozója-díjat a közép-magyarországi régió hat vállalkozója nyerte el, a díjakat december 7-én vehetik át a Művészetek Palotájában. A díjazottak: dr. Osztotics Ferenc, a Patika Profi Béta Kft. ügyvezetője, Zsabka Zsolt, a Diagramma cégcsoport tulajdonosa, Medgyessy Ildikó, a Titina Kft. ügyvezető igazgatója, Szabolcs Péter, Borzsák András és Burkus Tamás, az Amurex GM Hungária Kft. tulajdonosai, Bede Róbert mesterszakács, illetve Füss István ügyvezető.

Kiemelt társadalmi szerepvállalásért-díj elismerésben részesült Medgyessy Ildikó, az Elegant Design Zrt-től és Dr. Vereczkei Zoltán, a Goodvill gazdasági tanácsadó kft. tulajdonosa.

Regionális Év vállalkozója-díjat kapott Bárány Tamás, a Medioworks Kft. ügyvezetője.

A vállalkozás az elsők között csatlakozott a Józsefváros által létrehozott H13 Diák és Vállakozásfejlesztési Központ kezdő vállalkozások sikeres indulását és megerősödését célzó inkubációs programjához. Díjat vehetett még át: Láng Enikő Katalin kozmetikus, Zilahi Zoltán a Magyar Szőlő és Borkultúra Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Nagy Mihály Lászlóné és Nagy Mihály egyéni vállalkozók, Pancz Dezső, a Kékkereszt Bt. tulajdonosa, Petró Zoltán, a ThyssenKrupp Materials Hungary Zrt. vezérigazgatója, Lőrincz János, a Lőrincz-Öko Kft. tulajdonosa, Laczkó Lajos egyéni vállalkozó, Szalai György, a Gyurivill Kft. ügyvezetője, Dr. Gáspár Péter Pál egyéni vállalkozó, valamint Szabó József, a Titina Kft. igazgatója, aki kertépítőként részt vállalt a Ludovika kertjének kivitelezésében. 

Fotó: Baranyai Attila, Bányai Rudolf/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben