Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A kerületiek ingyen korcsolyázhatnak

Megnyitott a jégpálya a Horváth Mihály téren

2018. december 01. szombat

Látványos produkciókkal nyitották meg Józsefváros fényesen csillogó jégpályáját november 30-án a Horváth Mihály téren. Az ünnepélyes megnyitón a Vintage Tűztánc-Show tűzvarázs produkciója és a Jégördög Sportegyesület növendékei által bemutatott jégrevü kicsiknek és nagyoknak is felejthetetlen élményt adott. A következő két és fél hónapban a kerületi lakosok ingyenesen élvezhetik a csúszkálást, és csodálhatják közben Józsefváros ünnepi fényeit.

Nincs is annál jobb, amikor úgy tehetünk az egészségünkért, hogy még jól is esik. A téli sportok szinte egytől egyig olyan szórakozási lehetőséget nyújtanak, amiért a test és a lélek egyaránt hálás lehet. Minden szülő rémálma a téli időszámítás és a farkasordító hideg. A gyerekekkel ilyenkor nehéz olyan programot találni, ami átmozgatja és még fel is tölti. A korcsolyázás azonban egy ilyen műfaj lehet.

A kerületi iskolák is hamar felfedezik a Horváth Mihály téren működő jégpályában rejlő lehetőségeket: tavaly iskolaidőben több osztály is ezt a mozgásformát választotta. „Napközben kevesebben vannak, ilyenkor biztonsággal tudunk egy-egy osztályra figyelni. A mentális megterhelés mellett jól esik a gyereknek a frissítő hideg, a nem megszokott mozgás.

A jégen siklás pedig a szabadság élményét is adja” – tudtuk meg, Schletterné Zsunics Erzsébettől, aki már a korábbi években is több ízben elhozta a tanítványait egy-egy osztályfőnöki óra keretében. A Molnár Ferenc Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános iskola biológia-földrajz szakos tanára azt is elárulta, hogy volt nem egy olyan nyolcadikosa, aki ekkor csatolt először korcsolyát a lábára és itt tanulta meg ezt a hangulatos téli sportot.

Nem csak a gyerekeknek, diákoknak, de a szerelmespároknak is tartalmas kikapcsolódást jelenthet róni a jégen a köröket. Aki nem saját korival érkezik, mert nincs neki, vagy spontán ötlettől vezérelve vetné bele magát az élménybe, annak sem kell aggódnia.  A pálya melletti sátorban bérlési lehetőség is van. 140 cm alatt óránként 400, 140 cm felett óránként 600 forintért – ugyanennyi a belépődíj a más kerületekből érkezőknek is (140 cm alatt 400 ft/fő, 140 cm felett 600 ft/fő).

Vasárnap veszi kezdetét az Adventi időszak

A hétvégi korizás mellett igazi lélekmelengető élményt adhatnak az ingyenes családi programok, amelyekkel a kerületi lakosokat örvendezteti meg Józsefváros önkormányzata. A jégpálya szomszédságában, advent első hétvégéjének szombatján Kovácsovics Fruzsina nyitja a sort a színpadon, majd a józsefvárosi óvodások lépnek fel. 16 órától meggyújtják az első gyertyát a kerület adventi koszorúján. Ezt követően Opitz Barbi ad koncertet majd zárásként Herczeg Dávid műsorát láthatják az érdeklődők. Állandó programelemként vasárnaponként kézműves karácsonyi foglalkozásokat tartanak, illetve állatsimogató és betlehemi jászol várja a kicsiket és nagyokat.

Fotó: Ványi Ákos/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben