Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Szálljunk fel az ünnepi hangulatra!

Fényvillamos és Mikulásbusz a kerületben is

2018. december 03. hétfõ

Akár a Kálvin téren, akár a Blahán, vagy a Keleti pályaudvarnál jár, legyen résen, mert igazi karácsonyi élményben lehet része! Idén a józsefvárosiak is élvezhetik az ünnepi díszbe öltözött járműveket, ugyanis a 49-es villamos vonalán péntekenként fényvillamos közlekedik, a hetes busz vonalán pedig december 6. és 23. között, csütörtöktől vasárnapig a Mikuláshoz és karácsonyhoz kapcsolódó motívumokkal díszített Ikarus busz várja a kíváncsi utazókat.

Az adventi fényvillamosok mára Budapest elengedhetetlen ünnepi kellékévé váltak, és míg korábban csak egy vonalon jártak, most már több villamos – köztük a 47-es – vonalán is közlekednek. Ennek köszönhetően idén Józsefvárosba is elhozzák a karácsonyi fényeket. Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: több mint 39 ezer fehér és kék leddel és mintegy 3500 méternyi fényfüzérrel díszítették fel a villamosokat. És ha ez még nem lenne elég, a 7-es busz vonalának belvárosi szakaszán is élvezhetjük az ünnepi hangulatot.

Az Ikarus 260-as típusú Mikulásbusz a Móricz Zsigmond körtér és a Keleti pályaudvar között kora délutántól estig közlekedik majd – számolt be róla a közlekedési vállalt.

A Mikulásbuszon és a Fényvillamoson is normál díjszabás ellenében, érvényes BKK jeggyel és bérlettel lehet utazni. 

Fotó: MTI, BKV Zrt./budapest.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben