Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Körzeti rendészek Józsefvárosban

10-es számú körzet – Fontos a személyes kapcsolat a lakosokkal

2018. december 04. kedd

A Józsefvárosi Önkormányzat június 1-én megalakította a közterület-felügyeleten belül működő körzeti rendészetet a rendőrség körzeti megbízotti rendszere mintájára. A területüket jól ismerő körzeti rendészek elsődleges célja, hogy mielőbb választ adjanak a lakosokban felmerülő kérdésekre, felvetésekre. Sorozatunkban bemutatjuk azt a kilenc személyt, akiket a körzetükben élők felkereshetnek, ezúttal Bőti Attilát, a 10-es számú körzet rendészét.

A korábban magánbiztonsági specialistaként dolgozó Bőti Attila tavaly tavasszal érkezett a Józsefvárosi Közterület-felügyelethez. A kiválasztási folyamatot követően júliusban csatlakozott a körzeti rendészek csapatához. 

Mint mondja: szolgálati idejében állandóan elérhető a lakosok számára telefonon és online egyaránt, hogy minél hamarabb tudjanak reagálni a problémákra. Emellett sokat van a területén, szerinte a lakosoknak fontos a személyes kontaktus. A 10-es körzetben a leggyakoribb panasz a zöldterületeken való parkolás, illetve a szemetelés. „Emellett nagyon sokan azért állítanak meg, mert állításuk szerint jó látni a lakosokért és a tisztább környezetért dolgozókat” – mondja. Bőti Attila szerint a cél az lenne, hogy mindenki érezze azt, hogy a közterület az övé is, ezért ugyanúgy mindenki tisztán tartaná, mint az otthonát. „Ennek elérésén dolgozunk” – teszi hozzá.

Bőti Attila

körzeti rendész

Telefonszám: 06-20-540-7616

E-mail: botia@jozsefvaros.hu

10-es körzet:

Magdolna utca, Salgótarjáni utca, Fiumei út, Orczy út, Orczy tér, Kőris utca, Diószegi Sámuel utca,

Kálvária tér, Baross utca, Szigetvári utca által határolt terület

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben