Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A befektetések növekedését is erősíti az elismerés

A világ legjobb középülete-díjat nyerte a Néprajzi Múzeum új épülete

2018. december 04. kedd

A Liget Budapest Projekt részeként megvalósuló Néprajzi Múzeum új épülete hétfőn nyerte el a világ legjobb középülete és Európa legjobb középülete díját is az International Property Awards (IPA) versenyén Londonban. Gyorgyevics Benedek a megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: a Liget Budapest Projekt keretében Európa egyik legrégibb közparkja újul meg, miközben egyedülálló kulturális intézmények jönnek létre, világviszonylatban is kiemelkedő építészeti megoldásokkal.

 Az International Property Awards negyedszázados történetében először fordul elő, hogy magyar épület a világ legjobbjaként végezzen kategóriájában. A Napur Architect iroda által tervezett Néprajzi Múzeum új épülete a nemzeti szinten befutó győztes projektek között bizonyult Európa legjobb középületének, majd a kontinens legkiválóbbjaként a világ 10 régiójának kategóriagyőztesei közül érdemelte ki a világ legjobbjának járó „World’s Best” díjat.

Az elismerés Magyarország számára történelmi léptékű győzelmet jelent, különös tekintettel arra, hogy egy állami beruházást választott a világ legjobbjának a nyolcvan nemzetközi szakemberből álló zsűri – hangsúlyozta Gyorgyevics Benedek, a díj átvétele után. A vezérigazgató szerint a díj nem csupán a magyar építészet kiváló teljesítményére, hanem a magyar innovációra és a magyar kultúrára is ráirányítja a nemzetközi figyelmet.

A Néprajzi Múzeum új épületének nemzetközi díja hozzájárul, hogy a 2019-es év az ingatlanfejlesztések újabb rekordéve legyen a nemzetközi befektetői érdeklődés erősödésével – közölte Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke kedden. Hozzátette: Idén ez várhatóan eléri az 1,7 milliárd eurót, a tavalyi 1,8 milliárdos rekord után. Megjegyezte azt is, hogy mindez növeli a versenyt a piacon, és ennek köszönhetően tisztul az ágazat, nő a magyar szereplők hatékonysága, versenyképessége. Mint mondta: a nemzetközi ingatlanszakmai díj tükrözi a magyar szakemberek felkészültségét a modern, innovatív, környezetbarát szemléletmódú tervezésre, és jelzi azt is, hogy bárhol megállják a helyüket a világban.

Az International Property Awards-ról:

A világ legnagyobb és legrangosabb ingatlanos megmérettetése, negyedszázada díjazzák minden évben 45 kategóriában a kiemelkedő fejlesztéseket. A győztesekről egy nyolcvan iparági szakértőből álló zsűri dönt: a pályázatokat a projektek tervei, minősége, innovativitása, eredetisége, fenntarthatóság iránti elkötelezettsége alapján pontozzák, majd ez alapján rangsorolnak. A Liget Budapest Projekt keretében épülő Néprajzi Múzeum a Best Public Service Architecture kategóriában lett Európa és a világ legjobbja.

Forrás: MTI

Látványtervek: ligetbudapest.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben