Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Drogprevenciós program iskolásoknak

Nyílt nappal a kábítószer elleni harcban

2018. december 04. kedd

Harmadik alkalommal rendezett nyílt napot a kerületi általános iskolás gyermekeknek a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) Közbiztonsági Munkacsoportja. A Kesztyűgyár Közösségi Házban november utolsó napján megtartott program célja a kábítószer veszélyeire való felhívás, valamint az egészséges életmód népszerűsítése volt.

Több mint háromszáz hetedik osztályos általános iskolás vett részt a nyílt napon, amelyen a gyerekek kis csoportokban öt állomáson keresztül beszélgethettek a szakemberekkel a mindennapi ártalmakról valamint az egészséges életmódról.

Az első állomáson a fiatalok előadást hallhattak a drog és az alkoholfogyasztás veszélyeiről, valamint az iskolai erőszakról. „A gyerekeket akkor tudják a felnőttek a legjobban megvédeni az ártalmaktól, ha jó mintákat közvetítenek feléjük, és ezekkel próbáljuk őket távoltartani attól, hogy ezekkel a szerekkel ne próbálják ki, és éljenek egészségesen” – mondta el lapunknak Németh Zoltán, a JKEF közbiztonsági munkacsoportjának vezetője.

A programra a Józsefvárosi Polgárőrség úgynevezett „részeg szemüveggel” készült, amely az alkoholfogyasztás és a droghasználat során kialakuló látásmódot szemlélteti.

A munkacsoport tagjaként részt vett a programon a VIII. kerületi rendőrkapitányság is, amely állomáson Füredi Kitti őrmester az internet veszélyire hívta fel a figyelmet.

A Kesztyűgyár standjánál a szervezők az érzékszervekre ható játékkal készültek, míg a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ állomásán Kovács Tamásné nővér a fiatalok bőr és nemibetegségekkel kapcsolatos kérdéseire válaszolt.

A tartalmas és informatív program végén senki sem távozott üres kézzel: jegyzetfüzetet és gyümölcsöt kaptak a résztvevő gyerekek.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben