Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A rendezettebb környezet közös érdek

Fokozott ellenőrzés a megállók tisztaságáért

2018. december 05. szerda

December 5-től egy héten keresztül fokozott ellenőrzést tartanak a józsefvárosi közterület-felügyelők a kerületi megállókban. A polgármesteri javaslatra indított akció célja figyelmeztetni a szemetelőket, hogy a tömegközlekedési megállók tisztaságának megőrzése közös érdekünk.

A megállók tisztán tartása alapvetően a BKV Zrt. feladata, azonban lehetőségeihez mérten esetenként a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ munkatársai is besegítenek a takarítási munkálatokba.

A megállók rendezettségének megőrzéséhez azonban a lakosok együttműködése és megfelelő hozzáállása is elengedhetetlen. Éppen ezért polgármesteri javaslatra fokozott ellenőrzést tart a Józsefvárosi Közterület-felügyeleti Ügyosztály a kerületben található tömegközlekedési járművek megállóiban. „Az akció mától kezdődően egy héten át tart” – mondta el lapunknak Bajusz Ferenc.

Az ügyosztály vezetője hozzátette: kiemelten figyelnek arra, hogy a várakozó utasok a szemétgyűjtőbe dobják a felesleges hulladékukat. „Mivel a szemetelés szabálysértés, ezért szükség esetén feljelentéssel tudunk élni, vagy helyszíni bírságot is kiróhatnak a kollégák. Azonban a fő cél nem ez, hanem a figyelemfelhívás arra, hogy a tiszta megálló közös érdekünk” – hangsúlyozta Bajusz Ferenc. 

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben