Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Újabb nemzetközi elismerés

Európa legjobb szabadidős épületévé választották a Pannon Parkot

2018. december 06. csütörtök

Újabb díjat zsebelhetett be a Liget Budapest Projekt, ugyanis Európa legjobb szabadidős épületének választották a Fővárosi Állat- és Növénykert legjelentősebb fejlesztését, a Pannon Park Biodómot az International Property Awards nemzetközi ingatlanszakmai díjátadón. A létesítmény tervezője korábban a Corvin Sétányért is kapott nemzetközi elismerést.

Az épülő a Pannon Park elismerésével a Liget Budapest Projekt immár a második nemzetközi szakmai díját nyeri el. Korábban az új Néprajzi Múzeum a versenyen világ legjobb középülete-díjat kapta meg.

A Biodómot tervező Paulinyi-Reith & Partners (P-RP) közleménye szerint a projekt fővállalkozója, a Market Építő Zrt. a legmodernebb mérnöki, tervezői és kivitelezői megoldásokat alkalmazza. A kategóriagyőztes épület belseje a lehető legtermészetesebb környezeti feltételeket biztosítja majd. Paulinyi Gergely, a P-RP elnök-vezérigazgatója cégük tervezési alapelvének nevezte a fenntarthatóságot és az innovatív szemléletet.

Hozzátette: a dombszerű csarnokszerkezetet télen-nyáron alkalmas egy zárt ökoszisztémaként működő élővilág bemutatására. Reith András fenntarthatóságért felelős igazgató kiemelte a korszerűbb technológiákat és tervezési eszközök jelentőségét, mivel ezek a legkedvezőbb megépíthetőséget és látogatói élményt biztosítják.

A 17 ezer négyzetméteres közösségi tér a Kárpát-medence ősi élővilágát fogja bemutatni állatokkal és növényekkel benépesítve. A Pannon Parkkal a P-RP ötödjére kapta meg az International Property Awards elismerését. Korábban a Corvin Sétányt a legjobb európai vegyes funkciós fejlesztésnek választották, a Buddha-Bar Hotel a legjobb szállodai belsőépítészet kategóriában nyert, idén pedig a Budapest ONE-t és az Etele Plazát díjazták, mint saját tervezésű projektet.

Forrás: MTI

Látványtervek: zoobudapest.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben