Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Új föld, új szerencse

A Tisztviselőtelep történetéről szóló könyvet mutatnak be

2018. december 06. csütörtök

128 évvel megírását követően könyv formában is megjelent Tolnai Lajos tiltott regénye. Az Új föld, új szerencse című könyvet december 12-én 18 órakor mutatják be a Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület Bláthy Ottó utca 15. szám alatti székházában.

Ki volt Tolnai Lajos, a magyar irodalom és közélet XIX. századi fekete báránya? Miért nevezte Móricz Zsigmond „az elsikkasztott, s mégis legnagyobb magyar regényíró elmének”? Hogyan lett a Tisztviselőtelep egyik alapítója? Miért menesztettek népes deputációt a telepesek a Tolnai művét folyatatásokban közlő Pesti Hírlap főszerkesztőjéhez? Hova tűnik, és hogyan kerül elő egy regény 130 évvel később? Mit tudhatunk meg az Új föld, új szerencséből a rohamosan növekvő Budapest életéről.

A regényről Hites Sándor irodalomtörténész, az MTA Irodalomtudományi Intézetének főmunkatársa és a Reakció Kiadó képviseletében Balogh Ákos Gergely beszélget. A helyszínen az érdeklődők kedvezményes áron vásárolhatják meg az Új föld, új szerencse első kiadását, ami a Tisztviselőtelep 1891-es, kézzel rajzolt térképének reprintjét is tartalmazza.

Forrás: Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben