Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Növekvő zöldfelület, javuló kerékpáros feltételek

Elkezdődött az Orczy tér felújítási munkálatainak tervezése

2018. december 06. csütörtök

Elkezdődött az Orczy tér felújításának tervezése, a kivitelezés várhatóan jövő ősszel indul – közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön. A terület rehabilitációjának részeként 2019 tavaszáig megújul a villamospálya a Népszínház utca Dobozi utcai csomópontjától a Fiumei úton az Orczy téri csomópontig, valamint akadálymentesítik a Magdolna utcai és az Orczy téri villamos megállóhelyeket. Ezután megújul a Magdolna és a Dobozi utca a Fővárosi és a Józsefvárosi Önkormányzat beruházásában.

Budapest Főváros Önkormányzata kiemelt hangsúlyt fektet közterületeinek felújítására, amelyben Józsefváros is partner, hiszen számos városfejlesztési beruházás valósult már meg a kerületben.

Józsefváros egyik folyamatban lévő városrehabilitációs programja az Orczy Negyed Program, amelybe jól illeszkedik a fővárosnak az Orczy tér megújítására irányuló terve. 

A fejlesztés első ütemeként 2019 tavaszáig megújul a rendkívül rossz műszaki állapotú villamospálya a Népszínház utca Dobozi utcai csomópontjától a Fiumei úton az Orczy téri csomópontig – a munkálatok jelenleg is zajlanak –, és akadálymentesítik a Magdolna utcai és az Orczy téri villamos megállóhelyeket. Ezt követően a Fővárosi Önkormányzat és a Józsefvárosi Önkormányzat beruházásban a Magdolna és a Dobozi utca felújítása következik.

Az előkészítésére vonatkozó tervezői szerződést még november 7-én aláírták, a tér felújításának kivitelezése várhatóan 2019 őszén indul. A fejlesztés során többek között megfelelő városi közlekedési csomópont létesül, javulnak a kerékpáros és gyalogos közlekedési feltételek, nő a zöldfelületek aránya, rendezik a parkolási felületeket és felszámolják a használaton kívüli vágánymaradványokat a Baross utcában. A beruházás tervezett határa a Baross utcában a Kálvária térig, az Orczy úton a Kőris utcáig, a Fiumei úton pedig a Salgótarjáni utcáig tart.

Forrás: MTI; budapest.hu

Fotó: Józsefváros újság/archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben