Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

44 gyermek versengett a díjakért

A Sakkmikulás is hivatalos volt a LOSI Mikulás Kupára

2018. december 07. péntek

A Losonci Téri Általános Iskolában december 1-én délután rendezték meg a LOSI Mikulás Kupát. A 10-10 perces gondolkodási idejű, 5 fordulós amatőr gyerek sakkverseny legjobban várt vendége a Sakkmikulás volt, aki az eredményhirdetésen minden indulónak mikuláscsomagot adott.

A viadalon 3 csoportban 44 gyerek ült asztalhoz a díjakért: a serlegekért, érmekért és oklevelekért. A mezőny közel felét a Losi a diákjai alkották. A 27 fős alsós fiúcsoport győztese – a mind az öt ellenfelét legyőző – a kőbányai Kellermann Botond lett, aki az iskola szeptemberben szervezett versenyét is megnyerte. Losisok nyakába akasztotta a Mikulás a másik két érmet: az ezüstöt Bárány Máté (5.a), a bronzot Tóth Benedek (3.a) érdemelte ki. Az óvodás különdíjas, a józsefvárosi Lakó Péter is ismételt: három pontot szerzett, 15 nagyobbat is megelőzött. 

A felsős fiúcsoport győztese, az érdi Vörösmarty Gimnázium ötödikese, mind az öt ellenfele ellen teljes pontot szerzett. A másik két dobogós helyen a Losi 6.c-s sakkozói végeztek: az ezüstérmes Puska Ádám, a bronzérmes Bangó Ferenc lett.

A lányok versenyében négy harmadikos Losoncis sakkozó ült a sakktáblákhoz. A kupát a rákosszentmihályi, 2. osztályos Tóth Tímea szerezte meg. Ezüstérmes az érdi 5.osztályos Orbán Flóra, a bronzérmet az őszi korosztályos világbajnokságon is szerepelt, Pest megyei 4.osztályos, Paksai Nikolett kapta teljesítményéért. A legjobb Losoncis lány különdíját Holló Ramóna (3.v) kapta.                                                 

A versenyszervező Horváth Zoltánnak Szűcs Enikő, Bodnár László és Soós Dénes segített a verseny lebonyolításában. Versenybíróként Györkös Lajos és Nógrády Vilmos működtek közre.

Fotó: Losonci Téri Általános Iskola

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben