Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Minden eddiginél több ajándék gyűlt össze

Rendőrségi adománygyűjtés rászoruló családoknak

2018. december 11. kedd

Már hagyományosnak mondható, hogy a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitánysága a karácsony közeledtével adománygyűjtést szervez azzal a céllal, hogy szebbé tegyék a kerületi rászoruló családok ünnepét. A negyedik alkalommal meghirdetett akción 184 zsák és 13 doboz ruhanemű, játék, könyv, íróeszközök és tartós élelmiszer gyűlt össze. Az adományokat idén rendhagyó módon a Külső-Józsefvárosi Református Egyházközség segítségével juttatják el a nehéz körülmények között élő családokhoz.

Két ajándékokkal megtöltött rendőrségi kisbusz érkezett december 12-én délelőtt a Külső-Józsefvárosi Református Egyházközség templomához, a Kőris utcába.

Szükség is volt a két járműre, hiszen minden eddiginél több adomány gyűlt össze a józsefvárosi rendőrkapitányság gyűjtésén. „Négy évvel ezelőtt, amikor a gyűjtést első alkalommal hirdettük meg, leginkább a rendőr kollégák ajánlottak fel adományokat, ebbe aztán bekapcsolódott a lakosság is, és egyre több felajánlás érkezett a kerületi polgároktól” – mondta Molnár Gábor alezredes.

Józsefváros rendőrkapitánya hozzátette: idén eljutottunk oda, hogy már más kerületekből – a XVIII. és a II. kerületből – is érkeztek adományok. „Szeretnénk megköszönni azoknak, akik támogatták a kezdeményezést, és mindenkinek, aki segített abban, hogy el tudjuk juttatni az összegyűlt adományokat oda, ahol szükség van rá” – hangsúlyozta Molnár Gábor.

„A gyűjtés során mikuláscsomagokat is felajánlottak az adományozók, azokat a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató Központ Gyermekjóléti Szolgálata segítségével juttattuk el rászoruló gyerekeknek” – tette hozzá Tolnay Krisztina címzetes rendőr főtörzszászlós, aki koordinálta a gyűjtést. 

„Dicsőség a magasságos mennyekben az Istennek, és a Földön békesség, és az emberekhez jóakarat” – idézte az angyalok szavait Lukács evangéliumából Kovács Dávid Emil. A Külső-Józsefvárosi Református Egyházközség lelkipásztora megköszönte a rendőröknek az adománygyűjtést, valamint a mindennapi munkájukat, amivel a közrend megteremtéséért dolgoznak. Mint lapunknak elmondta: az adományokat a Józsefvárosban működő szervezetek segítségével juttatják el a leginkább rászoruló családoknak.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság; Bányai Rudolf/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben